Hozzávalók:
- 0,5 kg finomliszt
- 1 dl méz
- 15 dkg porcukor
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kávéskanál szódabikarbóna vagy 2 kávéskanál sütőpor
- 2 tojás
- 15 dkg vaj vagy sütőmargarin
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd elmorzsoljuk az előzőleg hűtőből kivett puha vajjal. Majd a többi hozzávalóval egy jól formázható masszává gyúrjuk. A mézet adjuk hozzá utoljára fokozatosan mert nem biztos, hogy kell bele az 1 dl. Ezt követően lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, és különböző karácsonyi formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, és előmelegített 160°C fokos légkeveréses sütőben 8 percig sütjük. 8 percnél tovább nem szabad, még akkor sem, ha puhának érezzük, mert mire kihűl, pont megfelelő lesz.