A dinnyét mindig „csak” leülünk és esszük, kis darabokra vágva, magokat kipiszkálva, vagy csak egyszerűen harapva. Íme egy remek ötlet, ami más formában mutatja be a dinnye felhasználhatóságát.
Hozzávalók
- fél közepes méretű görögdinnye
- 2 dl víz
- 3 ek cukor
- 1 db citrom leve
Elkészítése
Szirupot készítünk a vízből és a cukorból: egy edényben a vízhez öntjük a cukrot és felforraljuk, addig főzzük, amíg besűrűsödik és ekkor belepréseljük a citrom levét, majd hagyjuk kihűlni.
Kikanalazzuk a dinnye belsejét egy tálba, kiszedegetjük a magokat, turmixgéppel pépesítjük, elkeverjük a sziruppal, majd egy dobozba téve mélyhűtőbe tesszük. Óránként villával érdemes megforgatni, összetörni, hogy ne egy tömbbe fagyjon meg, hanem kásás maradjon.
Gyerekeknek kis tálakban ajánljuk tálalni, felnőttek pohárban alkohollal pl. vodkával
Kép és recept: http://cookingrecipecentral.com