Szerencsére egyre elterjedtebb az újrafelhasználható bevásárlótáskák használta. Ezek a táskák általában összehajtogathatóak, így kevés helyet foglalnak a női táskában, strapabíróak, ráadásul környezetbarátak is. Ahogy a táska neve is mutatja, többször fel tudjuk használni, így sokféle élelmiszer megfordulhat benne. Érdemes néhány apróságnak tűnő részletre figyelni, hogy megóvjuk magunkat és családunkat egy-egy nemkívánatos betegségtől.
- Használjunk eltérő színű táskákat a különböző élelmiszercsoportokhoz pl.: kék színűt a nyers húsokhoz, fagyasztott élelmiszerekhez; zöldet a zöldségekhez, gyümölcsökhöz, stb.
- Vásárláskor a nyers húsokat, halat előbb mindig tegyük be egy-egy zacskóba, így a kicsöpögő lé nem szennyezi a többi élelmiszert, közben pedig a táska sem fog koszolódni.
- Vásárlást követően a táskákat sose rakjuk a konyhaasztalra vagy a pultra, aljuk ugyanis koszos lehet.
- Gyakran mossuk ki a táskákat, amennyiben anyaguk engedni, vasaljuk is ki.
- A táskákat tartsuk tiszta, száraz helyen.
Kapcsolódó cikk: Miben vigyem haza?
A kép illusztráció.