Ha ezt a finomságot el szeretné készíteni, akkor meg fog lepődni, mivel nem valódi tésztából készült az étel.
A trükköt a videóból ismerheti meg: http://vimeo.com/60421697
Hozzávalók:
- 1/2 bögre aszalt paradicsom
- 2 paradicsom
- 1 ek fehér miso (szója pép – kihagyható)
- 1/2 marék mazsola
- fél citrom
- oregáno, bazsalikom
- cukkini vagy uborka
- Díszítéshez olviabogyó, avokádó, friss bazsalikom, petrezselyem
Elkészítése:
Alaposan mossunk meg és csepegtessünk le minden nyers hozzávalót. Áztassuk be az aszalt paradicsomot vízbe, amíg meg nem szívja magát és puha nem lesz. A két paradicsomot megmossuk, kivágjuk a magokat és csíkokra szeljük. Egy edénybe, vagy turmixgépbe dobáljuk bele az összes előkészített hozzávalót, facsarjuk rá fél citrom levét, szórjunk bele mazsolát és fűszerezzük oregánoval, bazsalikommal. Turmixoljuk össze pépessé.
A cukkinikat hámozzuk meg, vágjuk le a végeiket és vékony csíkokra – tésztaszerű – csíkokra szeleteljük.
Tálalásnál a tészta helyett a cukkini kerül alulra, majd rá a paradicsomszósz.
Tipp: cukkini helyett mostanában még lehet kígyóuborkát kapni, azt is nyugodtan használhatjuk.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok:
- Tiszta kéz, tiszta környezet, tiszta eszközök, megbízható beszerzési forrás.
- Minden zöldséget alaposan mossunk meg és csepegtessük le őket.
- A vágódeszkán ahol a zöldségeket vágjuk, mást ne vágjunk rajta, mivel nyers ételként esszük majd meg.