Ételtcsakokosan

Hírességekkel kampányol a NÉBIH – Művészi kisfilmekben szerepel Pokorny Lia, Rákóczi Feri és Szilágyi Áron

2013. december 13.
jelenet_aron-300x199

Televíziós és online spot kampányt indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az állami intézmény három új „nagykövet”, Pokorny Lia, Rákóczi Feri és Szilágyi Áron segítségével hívja fel a figyelmet az élelmiszerbiztonság jelentőségére. A művészi jellegű rövidfilmekben a színész, az olimpiai bajnok kardvívó és a Class FM műsorvezetője hangsúlyozza: mindannyian tehetünk azért, hogy az asztalunkra kerülő étel jó minőségű legyen. A spotokat jövő héttől láthatja a nagyközönség.

jelenet_aron-300x199 jelenet_lia-199x300 jelenet_feri-300x199

Egyéb tevékenységei mellett a NÉBIH feladata, hogy ellenőrizze a boltokba, piacokra, éttermekbe kerülő élelmiszerek minőségét, fellépjen a hamisított, lejárt, vagy emberi fogyasztásra alkalmatlan termékek terjesztése ellen. Az élelmiszerbiztonság közügy, amely a társadalom egészét érinti, ezért a hivatal szeretné, ha minél többen tudnák: van kihez fordulni ilyen kérdésekben!

forgatas_lia-300x199

A NÉBIH számít a lakosság segítségére. A hivatal zöld számát bárki felhívhatja, ha lejárt, rossz minőségű élelmiszert talál a polcokon, vagy visszaélést tapasztal. A bejelentéseket a hivatal 48 órán belül feldolgozza és reagál!

A NÉBIH a kampányra három közismert és köztiszteletben álló személyiséget kért fel. Pokorny Liának édesanyaként, Rákóczi Ferinek a gasztronómia szerelmeseként, Szilágyi Áronnak pedig élsportolóként szívügye az élelmiszerbiztonság.

forgatas_aron-300x199

„Otthon én vagyok a főnök a konyhában. Fontos számomra, hogy jó minőségű hazai alapanyagokból dolgozzak és betartsam azokat a szabályokat, amelyek megmenthetik a gyerekeimet attól, hogy kórházba kerüljenek. Újra és újra el kell ismételnünk a fontos információkat, hogy minél több bajt meg tudjunk előzni. Örömmel álltam a kezdeményezés mellé, az pedig külön megtiszteltetés, hogy egy gyönyörű színésznővel és egy olimpiai bajnokkal tehetem ezt” – mondta Rákóczi Feri. Három rövidfilm készült összesen. A NÉBIH reméli, hogy a különleges képi világú és hangulatú spotok a három hiteles személyiség főszereplésével hatékonyan közvetítik majd a közérdekű üzenetet: élelmiszerbiztonsági kérdésekben van segítség!

forgatas_feri-199x300

 LINKEK:

Szilágyi Áron

http://www.youtube.com/watch?v=YG_5h1n1rv4

Rákóczi Ferenc

http://www.youtube.com/watch?v=QMnPqC29U4k

Pokorny Lia

http://www.youtube.com/watch?v=tl9WNeuY2Cc

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Vegyél számba!

eteltcsakokosan

„Újhullámos mézeskalácsosnak tartom magamat”

eteltcsakokosan

Még mik vannak?!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató