Hozzávalók:
50 dkg burgonya
25 dkg főtt, füstölt sonka
8 db tojás
5 dl tejföl
0,5 dl étolaj
20 dkg trappista sajt
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
Elkészítés:
6 db tojást és a burgonyát héjában megfőzzük, majd lehűtjük. Mindkettőt megpucoljuk és felkarikázzuk. A húsvétról megmaradt sonkát felkockázzuk. 2 tojást, a sóval, borssal és a tejföllel kikeverjük. Egy tűzálló tál aljára pici olajat öntünk, majd egy sor burgonyát, pár kanál tejfölös öntetet, sonkát, tojást rakunk egymásra. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak az alapanyagok, de a lényeg, hogy burgonya legyen a felső szinten, amit a tejfölös öntettel még meglocsolunk. A burgonyákat közben pluszban is sózhatjuk, ízlés szerint. Ha kész a rétegezés, a tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal. Sütőbe toljuk, és 180 fokon, 40-45 percig sütjük. Friss salátával tálaljuk.