Hozzávalók:
6 szelet csont nélküli karaj
30 dkg kecskesajt
3 db lila hagyma
40 dkg szeletelt bacon
só, bors ízlés szerint
20 dkg reszelt trappista sajt a tetejére
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy tepsit kevés olajjal meglocsolunk, és a húst rátesszük. 180 °C-ra előmelegített sütőben elősütjük, kb. 10 perc alatt.
Amíg a karaj sül a sütőben, a lila hagymákat pici olajon puhára pirítjuk, hozzáadjuk a felcsíkozott baconszeleteket, és ropogósra sütjük. A kecskesajtot egy tálban átkeverjük, a megsült hagymát és a szalonnát hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk. A sóval óvatosan bánjunk, mert a szalonna és a sajt is sós!
Az elősütött húst kivesszük a sütőből, majd ráhalmozzuk a kecskesajtos, hagymás, baconös keveréket. Rászórjuk a reszelt trappistát is, majd kb. 30 percre visszatoljuk a sütőbe. Amikor szép piros a teteje, tálalhatjuk is. Friss salátával és krumplipürével nagyon finom!