Ételtcsakokosan

Ízek és ínyencek fesztiválja

2013. június 21.

Az idén újra megszervezték ezt a méltán híres fesztivált a Millenárison, amely a kulináris élvezetek hódolóinak szól. Négy nap, amely csakis a kiemelt, nagyon különleges ételekről szólt és a helyszín sem volt mindennapi. A kiállítók is exkluzívak, a különleges ételek mellett neves személyekkel, séfekkel is találkozhattunk.

Szerintem csak a képzelet szab határt a séfeknek, vagyis a műremekeiknek. No, de nekik olyan nincs is − mármint határaik.

A fesztivál fő témája az idén a jó öreg magyaros gulyás volt. Láthattuk, hogy a gulyás elkészíthető többféleképpen is, pláne azoknak, akik ilyen nagyban művelik a szakácsművészetet.

Volt ott olyan „igazi” gulyásleves, meg olyan, amelynek a teljes „tartalmát” külön halmozták a mélytányérra, majd egy zselészerű kockát tettek hozzá, amely állítólag a gulyás szíve volt, és ettől ámult el a zsűri igazán. De volt itt gulyáshab és -mártás is.

Engem ámulatba inkább az egyik fagyi hozott. No vajon melyik? Hát persze, hogy a gulyásfagyi! Érdeklődő, nyitott ember vagyok az új dolgokra, de hiába mondták el a sztárséfek, hogy hogyan is lesz ízében, állagában gulyásos a fagyi – vagy inkább fagyis a gulyás? – hát nem igazán győztek meg!

A tavalyihoz képest, kétszer annyi étterem sorakozott fel, és mutatta be magát ezen az eseményen.

2013-ban már nemcsak a „nemzet kulináris oktatása” volt a cél, hanem a szakma fejlesztése is, hiszen a fesztivál első napja a szakmának szólt. A legnevesebb kistermelők, sajtkészítők és az éttermesek találkozhattak egymással. A fesztiválon tanácsokat kaptak az érdeklődők, és az éttermek képviselői főzőbemutatóval egybekötött kóstolókat tartottak a nagyközönségnek és a szakmabelieknek. A tavalyi rekordszámú kiállítóhoz képest is még tovább bővült a kínálat az idén. Jóval több étterem, gourmet bolt jelent meg, sőt az említettek mellett ismét helyet kaptak a minőségi sörök, kávék, cukrásztermékek és pékáruk is.

Bizony, itt van a nagy fesztiválok ideje. Aki csak teheti, látogasson el egyre-kettőre, nekem mindig jó kikapcsolódás ez.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Vajon miért csomagolják nejlonba…?

eteltcsakokosan

Szőrösen is finoman

eteltcsakokosan

Gyöngyhagyma télire

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató