Meddig állnak el a pékáruk, meddig fogyasztható pl. kakaós csiga?
A felhasználható összetevők és a termékek sokfélesége miatt nincs egy általánosan meghatározott időtartam a pékáruk esetében a minőségmegőrzési időre, ennek meghatározása az előállító felelőssége. Az előrecsomagolt pékáruk esetében jelölni kell a csomagoláson a minőségmegőrzési időt, illetve azokat a különleges tárolási feltételeket, amelyek mellett megőrzi a termék a minőségét (pl. felnyitás után száraz, hűvös helyen tárolandó). Amennyiben a pékárut nem csomagolva értékesítik, úgy az árusítás helyén szükséges információt adni a minőségmegőrzési időről és a tárolási feltételekről.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom