Ételtcsakokosan

Befolyásolja-e egy termék minőségét?…

2020. november 12.

Befolyásolja egy termék minőségét az élelmiszereken az a címke, hogy vegán, vegetáriánus, laktózmentes, gluténmentes, csökkentett zsírtartalmú vagy csökkentett szénhidráttartalmú?

Az élelmiszereknek minden esetben emberi fogyasztásra alkalmas minőségűnek kell lennie, összetételtől függetlenül. A különböző összetevőket, vagy azok hiányát kiemelő jelzők nem a termék minőségére utalnak, hanem többlet információt jelentenek a bizonyos összetevőkre allergiások és a diétázók számára. Például a laktóz-, vagy gluténmentes jelzőt csak olyan termékre írhatják rá, ami alapvetően tartalmazhat laktózt vagy glutént – ami egészségügyi problémát okozhat az érzékenyeknél – de ezt az allergént valamilyen eljárással kivonják a termékből, vagy allergénmentes alapanyaggal helyettesítik. Az élelmiszerek csomagolásán kötelező az összetevők felsorolása, ezért minden esetben javasolt az összetevői lista alapján tájékozódni a vásárlás előtt.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Minőségvezérelt közétkeztetés

eteltcsakokosan

Lehet közvetlenül vászontáskába vásárolni?…

eteltcsakokosan

Válasszunk kétmillióból!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató