Ételtcsakokosan

Lehet közvetlenül vászontáskába vásárolni?…

2020. október 15.

Csökkenteni akarom a műanyagot az életemben, még elég kezdő vagyok ezen a téren. Lehet közvetlenül vászontáskába vásárolni az élelmiszereket?

Az élelmiszert értékesítő vállalkozó a forgalmazás minden szakaszában köteles biztosítani, hogy az élelmiszerek ne szennyeződhessenek, és felelős az élelmiszer biztonságosságáért.
A vásárló által magával hozott, saját csomagolóanyag higiéniai szempontból kockázatot jelenthet, ezért az élelmiszer-vállalkozók jogszabály által meghatározott felelősségük keretében jogosultak eldönteni, hogy a saját csomagolóanyagba történő élelmiszer átadásból adódó esetleges kockázatot vállalják-e.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

E-számok: tudod, miért vannak?

eteltcsakokosan

Terítéken a vörös káposzta

szucseva

Hűsítő gyümölcs és zöldséglevek

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató