Ételtcsakokosan

Vajon avas?…

2020. augusztus 13.
olvker-1.jpg

Ha kicsit „erős”, „csípős” íze van a máknak, az olyan fajta, vagy avas?

A mákot az olajos magvak közé soroljuk, ami azt jelenti, hogy alacsony víztartalom mellett fehérje és olajtartalma magas.
A zsíroknak és olajoknak ismert tulajdonsága, hogy a levegőn rövidebb-hosszabb idő alatt megavasodnak, amikor is csípős ízt és kellemetlen szagot kapnak. E változás alatt a zsírok kémhatása is megváltozik, savanyúvá válik. Az avasodás függ a környezet nedvességétől, többé-kevésbé a hőmérséklettől és a fényhatásoktól. A világosságtól védett és száraz környezetben, lehetőleg sötétben tartott olajos magvak hosszabb ideig ellen tudnak állni az avasodásnak, főként, ha a levegőtől teljesen elzárható edényben tartjuk azokat.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Zöld, sárga, csíkos hajócskák

eteltcsakokosan

Paszternák vagy petrezselyem?

eteltcsakokosan

Meg kell mosni főzés előtt? …

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató