Ételtcsakokosan

#2. A hűtőtakarítás 6 parancsolata

2020. február 14.
Woman-Gloves-Cleaning-Refrigerator.jpg

Ha vigyázunk a hűtőnk tisztaságára a nagyobb takarítás sem fog sok időt igénybe venni. Fontold meg tanácsainkat és a hűtőd ismét tiszta és jó illatú lesz!

1. A biztonság kedvéért áramtalanítsuk a készüléket, azaz húzzuk ki a vezetéket a konnektorból. Ezután vegyünk ki a hűtőből minden mozdítható polcot és tartót, mossuk le alaposan mosogatószeres langyos vízzel, majd töröljük meg vagy hagyjuk száradni. A hűtő belsejében ne használjunk agresszív, kémiai úton előállított tisztítószereket, mert ezek maradványai rákerülhetnek az élelmiszerekre. A leghátsó sarkok és kiszögellések eléréséhez töltsünk ecetes vagy citromos vizet üres szórófejes flakonba. Végül töröljük a hűtő belsejét szárazra. Erre a célra a konyhai törlőpapír a legmegfelelőbb.
2. Vegyünk ki minden élelmiszert a hűtőszekrényből, de gondoskodjunk a hidegen tartásukról. Erre nagyon jó szolgálatot tesz a hűtőtáska néhány jégakkuval, vagy néhány darab lefagyasztott palack víz.
3. Figyeljünk arra, hogy a hűtőszekrényt csak semleges tisztítószeres oldattal szabad kimosni. Érdemes ezt is előre elkészíteni, így a kivett élelmiszerek nem fognak a kelleténél több időt szobahőmérsékleten tölteni. Amennyiben a fagyasztó is leolvasztjuk, abból is pakoljunk ki mindent. Forraljunk edényekben vizet, majd az edényeket tegyük be a fagyasztótérbe, a forró gőz felgyorsítja a folyamatot.
4. Figyeljünk a részletekre! Ne hagyjuk ki a rácsokat, az üveglapokat, a zöldségtároló rekeszeket sem. Az ajtótömítést is tisztítsuk meg, és közben az szekrény külsejét, valamint a fogantyúját is takarítsuk meg.
5. A hűtő belsejét mindenképp töröljük szárazra és csak ezután kapcsoljuk vissza az áramot.
6. Miközben visszatesszük az élelmiszereket a hűtőbe, nézzük át őket. A lejárt élelmiszereket és a régebb óta tárolt ételeket dobjuk ki, a közeli határidős terméket tegyük előre, hogy biztosan ne felejtkezzünk el róluk.
 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Hogy lehetséges importálni?…

eteltcsakokosan

Zöldbab mindenkor

eteltcsakokosan

Bólogató virágtányér

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató