Ételtcsakokosan

Vajon mi az a kuszkusz?

2019. április 25.

A kuszkusz Észak-Afrikából származik, alapvetően a durumbúza törete. A durumbúzát gömböcökké formálják kissé benedvesített liszttel, majd méret szerint szétválogatva szárítják. A boltokban hántoltan, őrölve és előfőzve találkozhatunk vele.
Ha gyorsan akarunk összedobni vacsorára valamit, akkor kiváló választás lehet a kuszkusz, hiszen nincs szükség hosszú főzési időre. A kuszkusz a bizonyíték arra, hogy gyorsan és egyszerűen elkészített étel is lehet laktató, nem mellesleg A-, illetve B-vitamin-tartalma miatt fogyasztása kifejezetten ajánlott. A kuszkusz elsősorban köretként ismeretes, de kiváló alapanyaga a sós és édes ételeknek is.kusztkusz
Higiéniai tanácsok

  • A gabonaféléket és a belőlük készült alapanyagokat mindig napfénytől és nedvességtől védve, jól zárható edényben tároljuk. A liszteknél különösen fontos a zárt csomagolás használata,   a molyosodás veszélye miatt.
  • A gabonaféléket felhasználás előtt mindig alaposan mossuk át, így lemossuk a felületükön lévő szennyeződéseket, illetve eltávolíthatjuk a bogárkártevőket, a nem kívánatos leveleket, szárrészeket.
  • Fontos, hogy míg a száraz gabonákat szobahőmérsékleten kell raktározni, főzés után a belőlük készült készételeket hűtőben kell tartani, és rövid időn belül el kell fogyasztani, hiszen a megnövekedett nedvességtartalmuk miatt gyorsabban szaporodhatnak el bennük a káros mikrobák.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Megehetem még az ételt…?

eteltcsakokosan

Szilva az ősz üdvöskéje

eteltcsakokosan

Másképp süsd!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató