Ételtcsakokosan

Hazánk is érintetté vált a babatejpor visszahívásban

2018. január 17.

A RASFF-on érkezett tegnap esti információ szerint a francia Lactalis cégcsoport kiterjesztette a termékvisszahívást a craoni gyárban előállított valamennyi termékére, függetlenül a gyártás időpontjától és a terméktételtől. A francia gyártó termékeiből Magyarországra is szállítottak.

Hazánk is érintetté vált a babatejpor visszahívásban

A korábbi visszahívás csak a Craonban 2017. február 15-e után gyártott tápszerek bizonyos tételeire vonatkozott. Ezt terjesztette ki a cég gyártási időponttól és tételszámtól függetlenül minden, a craoni gyárban (EU azonosítószám: FR 53.084.014 CE) készült termékre. A Lactalis cégcsoport hangsúlyozta, hogy a kiterjesztett további intézkedés nem egészségügyi okokból vált indokolttá.
A Nébih megkezdte a Magyarországra szállított termékek körének ellenőrzését, az érintett termékek pontos adatairól a lakosságot a lehető legrövidebb időn belül értesíti.
RASFF referenciaszám: 2017.2095

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mi okozza a tartós tej jellegzetes ízét?

eteltcsakokosan

Decemberben sem pihent az Állami Halőri Szolgálat

eteltcsakokosan

Miért tesznek minden hústermékbe valamilyen cukrot?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató