Ételtcsakokosan

A grillsütő tisztítása

2017. június 23.

A grillezést és az ételek elfogyasztását követően van még egy fontos dolgunk: a grillsütő tisztítása, hogy a következő parti is jól sikerülhessen!

meat-1440105_640

Grillezés után, a következő grillezés előtt

A legjobb, ha rögtön a sütögetés után nekiállunk a grillező megtisztításának. Minél tovább hagyjuk száradni a rácson a maradványokat, annál nehezebb dolgunk lesz a tisztítás során,

A faszenes grillsütő esetében várjuk meg, amíg a parázs teljesen elalszik, majd ezt követően egy lapát segítségével szedjük ki a hamut. Ha teljesen kihűlt a grillrács, akkor két lehetőségünk van: vagy beáztatjuk egy kicsit meleg vízbe és hagyjuk felpuhuljanak a ráégett maradékok, vagy egy grilltisztító kefével vagy szivaccsal dörzsöljük le a maradékokat. Bármelyik megoldást is válasszuk, egy alapos mosogatószeres mosogatással fejezzük be a műveletet.

A grillezéshez használt eszközöket közvetlenül a sütés után vigyük be és meleg vízbe áztassuk be őket, majd a szokásos módon mosogassuk el.

TIPP: Hogy olajozottan menjenek a dolgok!

Begyújtás előtt kenjük be a rácsot étolajjal, így kevesebb étel fog odaragadni!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Paradicsom, tészta, szószok

eteltcsakokosan

Fiatal korban, tudatosan

eteltcsakokosan

Így készíts kovászos uborkát

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató