Most érdemes őszi szezonális zöldségeket fogyasztani, mert ekkor legmagasabb a tápértékük és vitamintartalmuk, valamint – legyünk őszinték – ilyenkor a legfinomabbak.
Hozzávalók
- 1 kis fej káposzta
- 3 közepes alma
- 1 fej lilahagyma
Mézes öntet
- 2 ek méz
- 1-2 ek mustár
- 1 ek ecet (almaecet a legjobb)
- olaj
- só, bors
Joghurtos öntet
- 1 pohár joghurt
- körömnyi friss gyömbér
- 1 ek méz
- bors
Az almákat mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk ki a magházukat. Vágjuk fel vékony csíkokra és tegyük egy tálba, majd öntsük le citromlével, hogy ne barnuljanak meg a szeletek. Tisztítsuk meg a lilahagymát és szedjük le a káposzta felső leveleit, mossuk meg és csíkozzuk fel mindet vékonyan.
Mézes öntet
Kis tálban keverjük össze a salátaöntet hozzávalóit: méz, mustár, almaecet, só és bors, valamint annyi olaj, hogy majd a salátára mindenhova jusson, de ne áztassa el.
Joghurtos öntet
Kis tálban keverjük össze a salátaöntet hozzávalóit: joghurt, méz, frissen őrölt bors, valamint reszeljük bele a gyömbért és alaposan keverjük el.
Egy nagy tálba tegyük bele a káposztát, a hagymát és az almaszeleteket, amikről előzőleg leöntjük a citromlevet. Az öntetet oszlassuk el a salátán, jól keverjük össze két kanállal.
Tipp:
Reszelt répával és citromlében áztatott mazsolával is megbolondíthatjuk ezt a salátát. Majonézes öntettel peig már coleslaw-t is készíthetünk.
Élelmiszer-biztonsági tanácsok
- Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
- Az alapanyagokat megbízható forrásból szerezzük be.
- Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldségeket aztán a külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.
Fotó: natashaskitchen.com