Ételtcsakokosan

Mézes-mustáros csirkemell tepsiben

2017. január 31.
A 6 és fél éves Dóra egyik kedvencét küldte el édesapja. Ízletes recept, nyáron grillezéshez is ajánljuk!
HozzávalókP1080906
  • 1 kg csirkemell filé
  • 175 g natúr joghurt
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olaj
  • őrölt fehérbors, majoranna, fahéj
Köret: Tepsis krumpli, hagymával, szalonnával.
Hozzávalók: 1,5 kg krumpli
10 dkg füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma

Elkészítése

A fűszerekből, olajból, mézből, mustárból pácot készítünk, és a felszeletelt csirkemellet beletesszük. Lefedve, hűtőben hagyjuk állni a húst a pácban legalább 12 órán át.
A szalonnát megpirítjuk, ha üveges, akkor a karikára vágott hagymát is rátesszük, és együtt pirítjuk őket, közben a krumplit karikára vágva megfőzzük sós vízben. Ha majdnem megpuhult, leszűrjük, és tepsibe tesszük a szalonnával és hagymával együtt.
A tetejére rátesszük a csirkemell szeleteket és sütőben 180 fokon sütjük kb 1 órán át.
P1080908

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Fogyasszuk mértékkel!

eteltcsakokosan

Gyerekek a konyhában – hogyan melegítsünk ételt biztonságosan?

eteltcsakokosan

Fekete, fehér, tarka…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató