Ételtcsakokosan

Mézes palacsinta és mézes gofri torta

2017. január 30.

A 7 éves Zita Réka hihetetlen mézes finomságokat készített! Kövessétek példáját! Mindkét recepthez szükséges néhány szülő, vagy nagyszülő, aki elmosogatja a temérdek edényt, evőeszközt… 🙂
Zita Réka 7 éves

Mézes palacsinta

Három tojás sárgáját, 1 dl étolajat és 3 dl joghurtot összekeverünk egyenletesre. Egy másik tálban a tojásfehérjéket a mézzel habbá verjük. Harmadik tálban a száraz anyagokat összekeverjük: 20 dkg liszt, 3 evőkanál tört dió, 2 evőkanál reszelt citromhéj, fél csomag sütőpor, és két csipet fahéj.

A joghurtos részt összekeverjük előbb a száraz, lisztes összetevőkkel, majd óvatosan a tojáshabos résszel. Kerámia palacsintasütőt kiolajozunk, és a sűrű masszából palacsintákat sütünk. Akkor fordítjuk meg, amikor az alja megsült, a teteje már szilárdulni kezd.

Tálalhatjuk lekvárral, vagy tejszínhabbal, a tésztája is finom édes a méztől, így akár magában is ehető. Aki szereti a nagyon édeset mézzel, csokoládéval leöntheti, tejszínhabbal díszíthető.

Nem csak palacsintaként lehet kisütni (ez elég bonyolult, mert a méz miatt könnyen ragad a palacsinta a serpenyőbe) kerámiatálban süteményként is kisüthető a tészta, gyümölcsöket süllyesztve bele. Mi almát daraboltunk rá és 180 fokon 20 percig sütöttük, de vastagságától függően tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült.

Mézes gofri torta

A vaníliás pudingot megfőzzük a használati utasítása szerint. A pudinghoz, amikor levettük a tűzről édesítésként mézet kevertünk hozzá, majd a pudinggal, mielőtt megszilárdul összeragasztjuk a gofrikat. A torta szélét is ezzel vonjuk be. Mézzel, csoki öntettel díszíthetjük a tortát. Egy időre tegyük hűvösre a tortát, mert csak akkor lehet szépen szeletelni, amikor a puding már megszilárdult.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Tojásvásárlás

eteltcsakokosan

Tárolt almánk puhulni, esetleg barnulni kezdett? Ne váljunk meg tőle egyből!

eteltcsakokosan

Mire ügyeljünk a tojások tárolásakor?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató