Olyan receptet kaptunk, ami köretnek és önálló egytálételnek is kiváló. A beküldő Patrícia Zsuzsanna 6 éves nagylány.
Hozzávalók
- 4-6 szem krumpli
- 2 ek méz
- citromlé
- 40-50 g vaj
- só, borsikafű
Elkészítése
4-5 szem kisebb krumplit megmosunk. Héjastól karikára szeleteljük. Egy jénai tálat kivajazunk. Szép sorba belerakjuk a krumplikarikákat. Mindegyik krumplikarikát sózzuk és meghintjük jó, illatos borsikafűvel.
Öntetet készítünk: 2 evőkanál mézet citromlével elkeverünk, 40-50 gr olvasztott vajat belekeverünk. Ezzel locsoljuk meg a sós, borsikafüves krumplinkat. Sütőbe rakjuk. Az édes-sós-fűszeres ízek finoman, harmonikusan összeérnek, egy óra alatt készre sül a finom, mézes-fűszeres vacsoránk.