Ételtcsakokosan

Mézes kevert

2017. január 23.

A 7 éves Bodza küldte el ezt a sokemeletes mézes sütemény receptjét. Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalókhoney-1460406_640
A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál cukor
  • 18 dkg margarin
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál kakaópor
  • pici só

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • vanília aroma
  • rum vagy rumaroma
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg margarin

Valamint:

  • 5 evőkanál házi baracklekvár

A tetejére:

  • 20 dkg tejbevonó
  • kevés tejszín

Elkészítése
A tésztához egy nagy mikrózható tálba beletesszük a margarint, a tejet, a cukrot, a mézet, és mikróban meglangyosítjuk, jól elkeverjük, majd mehet bele a tojás, géppel keverjük tovább, végül apránként hozzáadjuk a többi alapanyagot is.
A piskótánál egy kicsit sűrűbb tésztát kapunk, amit zsírpapírral bélelt nagy lapos tepsibe simítunk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kisülés után kb. 2 cm vastag a tészta. Hagyjuk kihűlni, és hosszában kettévágjuk, majd a vastagságát is ügyesen félbevágjuk, így 4 hosszú lapot kapunk.
A krémhez a tejet simára keverjük a liszttel, felforraljuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. A margarint csak kihűlés után keverjük bele, géppel jól felhabosítjuk.
Összeállítjuk a sütit: a legalsó lapot baracklekvárral kenjük meg, majd erre kerül a két krémmel megkent lap, befedjük a negyedik tésztalappal, végül a tetejére kevés tejszínnel felmelegített tejbevonót kenünk.
Dermedés után szeletelhető.
Jó étvágyat!
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Folyadékpótlás a hőségben gyógyteákkal

eteltcsakokosan

A sonkalé felhasználása

eteltcsakokosan

Bővülő kínálat

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató