Ételtcsakokosan

Leveles banános roppanós méz kéregben

2016. december 21.

Megérkezett az első mézes recept a kreatív pályázatra: a 4 és fél éves Monostori Dániel és anyukája készítette el ezt a roppanós finomságot.
Hozzávalók:levelesbanános

  • 1 db leveles tészta
  • 1 db banán
  • méz
  • egy kisfiú aki segít 🙂

Előmelegítjük a sütőt. Közben téglalapokat vágunk a leveles tészta lapból. Mindegyikre ráteszünk egy szelet banánt és rácsorgatunk egy pici mézet. Összehajtjuk, villával megnyomkodjuk, hogy ne nyíljon ki. Betesszük a sütőbe és 160 fokon 15 percig sütjük. Amikor kivesszük, még tűzforrón megkenjük mézzel. Ha kihűl ez alkotja majd a roppanós kérget.
Jó étvágyat!

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:

receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A héjában van a vitamin…!

eteltcsakokosan

Zöldségek a grillen

eteltcsakokosan

Érték, ízlés, minőség

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató