Ételtcsakokosan

Kókuszos tekercs

2016. augusztus 8.

Egy olyan receptet mutatunk, amihez nem kell más tudásotok, csak a gyurmázás! 🙂 Sütés nélkül, pár hozzávalóból finom édességet készíthettek.
Hozzávalók a kakaós masszához:kókusztekercs

  • 30 dkg édes háztartási kekszmorzsa
  • 10 dkg porcukor
  • 6-8 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2-3 evőkanál baracklekvár
  • 1 kupak rumaroma
  • tej
  • kókuszreszelék szóráshoz

Hozzávalók a kókuszos krémhez:

  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítése
Egy nagy tálba öntsétek a kekszmorzsát, majd 6 evőkanál kakaót szitáljatok bele és alaposan keverjétek össze, ha nem találjátok elég sötétnek a keveréket, akkor tegyetek még bele kakaót. A porcukrot is szitáljátok bele, egy kanál segítségével törjétek át a rögöket, így lesz csomómentes a tészta.
Most jöhetnek a nedves alapanyagok! A kekszes keverékhez öntsetek egy kupak rumaromát, kanalazzátok bele a lekvárt, majd kis adagokban öntsétek hozzá a tejet. Mindig csak keveset öntsetek és kanállal vagy kézzel gyúrjátok. Olyan masszát kell kapnotok, ami olyan mint a gyurma: nem tapad a kezetekhez, de nem is morzsálódik, nem esik szét.
Egy nagy darab alufóliát vagy gyúródeszkát szórjatok meg vékony, egyenletes rétegben kókuszreszelékkel, nyugodtan simítsátok el kézzel is. A kész tésztát erre tegyétek és kézzel nyomkodjátok szét téglalap alakúra, kb. fél centiméter vastagságúra. Természetesen nyújtófával is dolgozhattok, ilyenkor a tészta tetejét is szórjátok meg kókuszreszelékkel, hogy ne tapadjon a nyújtófára.
Egy kisebb tálba tegyétek a vajat, vagy margarint, szitáljátok bele a porcukrot és szórjátok rá a kimért kókuszreszeléket. Keverjétek jól össze, hogy elvegyüljön a cukor és a kókusz. Majd a kinyújtott tésztára kenjétek egy nagy lapos késsel vagy spatulával.
Óvatosan tekerjétek fel, ügyelve, hogy ne repedjen, ilyenkor nyugodtan dolgozzátok össze kézzel, szórjátok a gyúródeszkán lévő maradék kókusszal. Tegyétek egy tálra, fedjétek le folpakkal, hogy ne száradjon ki és pár órára hagyjátok a hűtőben.
Szeletelve, hidegen tálaljátok.
Jó étvágyat kívánunk! 🙂
 
Élelmiszer-biztonsági tippek:

  • Minden eszköz, felület, edény és a kezetek legyen tiszta!
  • Megbízható helyen vásároljatok jó minőségű alapanyagokat!
  • Az alapanyagok legyenek frissek, figyeljetek a vaj vagy maragin fogyaszthatósági idejére.

 
Fotó: mytaste.hu

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mit tegyek a vendégség után megmaradt ételekkel, meddig fogyaszthatóak biztonsággal?

eteltcsakokosan

Habtejszínes foszlós kalács

eteltcsakokosan

Miért nem szabad mézet adnunk a kisbabáknak?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató