Ételtcsakokosan

Mit tegyek a vendégség után megmaradt ételekkel, meddig fogyaszthatóak biztonsággal?

2018. május 2.

süteményszakA megmaradt hűtést igénylő süteményeket, készételeket minél előbb lefedve, hűtve tároljuk, a száraz süteményeket pedig fedett dobozban. A krémes sütemények, húsos, tojásos ételek hűtött körülmények között készítésüket követően 1-2 napig még fogyaszthatók, a száraz sütemények fénytől és nedvességtől elzárva, fedett dobozban tárolva akár 4-5 napig is jók maradnak. Ha az így eltárolt ételek maradékából újra szeretnénk később fogyasztani, akkor érdemes érzékszervileg meggyőződni arról, hogy nincs-e elváltozás, továbbá a melegítést igénylőeket újra jól át kell forrósítani fogyasztás előtt. Tárolt készételek esetében a biztonság érdekében a melegítés nem elegendő.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Étkezzünk évszakok szerint!

eteltcsakokosan

Élelmiszerek okozta megbetegedések megelőzése

eteltcsakokosan

Élelmiszer-hamisításról hallhattunk a CSOPA-ban

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató