A megmaradt hűtést igénylő süteményeket, készételeket minél előbb lefedve, hűtve tároljuk, a száraz süteményeket pedig fedett dobozban. A krémes sütemények, húsos, tojásos ételek hűtött körülmények között készítésüket követően 1-2 napig még fogyaszthatók, a száraz sütemények fénytől és nedvességtől elzárva, fedett dobozban tárolva akár 4-5 napig is jók maradnak. Ha az így eltárolt ételek maradékából újra szeretnénk később fogyasztani, akkor érdemes érzékszervileg meggyőződni arról, hogy nincs-e elváltozás, továbbá a melegítést igénylőeket újra jól át kell forrósítani fogyasztás előtt. Tárolt készételek esetében a biztonság érdekében a melegítés nem elegendő.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom