Ételtcsakokosan

Miért főzzünk otthon?

2016. július 11.

9 ok, amiért érdemes otthon, illetve magunkra főzni:Cooking_02_HowTwoGuide.com_

  • A saját készítésű étel pont olyan, amilyennek szeretjük.
  • Az otthon készült ételeknél tudjuk milyen alapanyagokból készül (figyelemmel lehetünk a fűszerekre és allergénekre).
  • Garantált a tisztaság, hiszen magunk takarítjuk a konyhát és mosogatjuk az edényeket, evőeszközöket.
  • A magunk készítette élelmiszereket talán jobban megbecsüljük és nem pazaroljuk!
  • Sütésnél és főzésnél együtt van a család.
  • Megtaníthatjuk gyerekeinknek a higiénia szabályait és bevezethetjük őket a sütés-főzés rejtelmeibe.
  • Ha nem félkész- és készételeket vásárolunk, kevesebb csomagolóanyagot használunk el és ezáltal a környezetünket is óvjuk!
  • Talán egészségesebben is táplálkozunk, ha otthon készítjük.
  • Az ebéd is otthon készült étel legyen, amit magunkkal viszünk a munkahelyre, olcsóbb is előre megfőzni 2-4 adagot, mint rendelni naponta.

További részletek: Mitől biztonságos az étkezés?
Kép forrása: howtwoguide.com

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Citrusok és kézmosás

eteltcsakokosan

Szőrösen is finoman

eteltcsakokosan

Élelmiszerbiztonsági jótanácsok otthoni ételkészítéshez

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató