Hozzávalók:
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 50 dkg sertéscomb
- 3 sárgarépa
- 3 petrezselyemgyökér
- karfiol
- 10 dkg zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- mustár
- 2 babérlevél
- só
- bors
- majoranna
- pirospaprika
- liszt
- étolaj
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítom és apró vágom. A zöldségeket megmosom, megtisztítom és kockákra vágom. A sertéshúst is kis darabokra szeletelem. A vöröshagymát felhevített olajon üvegesre párolom, majd hozzá adom a fokhagymát is. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket és a sertéshúst és összesütjük. Leveszem a lángról edényt, megszórom pirospaprikával, sóval, borssal, majorannával ízesítem, majd beleteszem a babérleveleket is. Takarékon, víz hozzáadásával puhára párolom. A liszttel világos rántást készítek és ezzel sűrítem a be a levest.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok:
- Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
- A hús megmosását mindig a munkafolyamatok kezdetén tegyük, hogy az elfolyó mosóvíz ne okozhasson szennyeződést!
- A húst, a húsoknak elkülönített vágódeszkán dolgozzuk fel, majd a használat után fertőtlenítsük a deszkát, hogy a kórokozók nehogy rajta maradjanak!
- Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldséget aztán erre a célra elkülönített zöldségvágó deszkán szeleteljük.
- Ha nem a főzés után azonnal fogyasztjuk el az ételt, akkor a lehető leggyorsabban le kell hűteni és fedetten, hűtőszekrényben kell tárolni.
- Figyeljünk arra, hogy a hűtve tárolt készételeket fogyasztás előtt alaposan forraljuk át, csak azután fogyasszuk el. A langyosítás nem elegendő!