Ételtcsakokosan

Hentesleves

2014. szeptember 8.
Hentesleves-300x194

Hentesleves-300x194

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 50 dkg sertéscomb
  • 3 sárgarépa
  • 3 petrezselyemgyökér
  • karfiol
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • mustár
  • 2 babérlevél
  • bors
  • majoranna
  • pirospaprika
  • liszt
  • étolaj

 
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítom és apró vágom. A zöldségeket megmosom, megtisztítom és kockákra vágom. A sertéshúst is kis darabokra szeletelem. A vöröshagymát felhevített olajon üvegesre párolom, majd hozzá adom a fokhagymát is. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket és a sertéshúst és összesütjük. Leveszem a lángról edényt, megszórom pirospaprikával, sóval, borssal, majorannával ízesítem, majd beleteszem a babérleveleket is. Takarékon, víz hozzáadásával puhára párolom. A liszttel világos rántást készítek és ezzel sűrítem a be a levest.
 
Élelmiszerbiztonsági tanácsok:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • A hús megmosását mindig a munkafolyamatok kezdetén tegyük, hogy az elfolyó mosóvíz ne okozhasson szennyeződést!
  • A húst, a húsoknak elkülönített vágódeszkán dolgozzuk fel, majd a használat után fertőtlenítsük a deszkát, hogy a kórokozók nehogy rajta maradjanak!
  • Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldséget aztán erre a célra elkülönített zöldségvágó deszkán szeleteljük.
  • Ha nem a főzés után azonnal fogyasztjuk el az ételt, akkor a lehető leggyorsabban le kell hűteni és fedetten, hűtőszekrényben kell tárolni.
  • Figyeljünk arra, hogy a hűtve tárolt készételeket fogyasztás előtt alaposan forraljuk át, csak azután fogyasszuk el. A langyosítás nem elegendő!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Miért tesznek minden hústermékbe valamilyen cukrot?…

eteltcsakokosan

Cukorlexikon

eteltcsakokosan

#hűtőkihívás

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató