Ételtcsakokosan

Hentesleves

2014. szeptember 8.
Hentesleves-300x194

Hentesleves-300x194

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 50 dkg sertéscomb
  • 3 sárgarépa
  • 3 petrezselyemgyökér
  • karfiol
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • mustár
  • 2 babérlevél
  • bors
  • majoranna
  • pirospaprika
  • liszt
  • étolaj

 
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítom és apró vágom. A zöldségeket megmosom, megtisztítom és kockákra vágom. A sertéshúst is kis darabokra szeletelem. A vöröshagymát felhevített olajon üvegesre párolom, majd hozzá adom a fokhagymát is. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket és a sertéshúst és összesütjük. Leveszem a lángról edényt, megszórom pirospaprikával, sóval, borssal, majorannával ízesítem, majd beleteszem a babérleveleket is. Takarékon, víz hozzáadásával puhára párolom. A liszttel világos rántást készítek és ezzel sűrítem a be a levest.
 
Élelmiszerbiztonsági tanácsok:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • A hús megmosását mindig a munkafolyamatok kezdetén tegyük, hogy az elfolyó mosóvíz ne okozhasson szennyeződést!
  • A húst, a húsoknak elkülönített vágódeszkán dolgozzuk fel, majd a használat után fertőtlenítsük a deszkát, hogy a kórokozók nehogy rajta maradjanak!
  • Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldséget aztán erre a célra elkülönített zöldségvágó deszkán szeleteljük.
  • Ha nem a főzés után azonnal fogyasztjuk el az ételt, akkor a lehető leggyorsabban le kell hűteni és fedetten, hűtőszekrényben kell tárolni.
  • Figyeljünk arra, hogy a hűtve tárolt készételeket fogyasztás előtt alaposan forraljuk át, csak azután fogyasszuk el. A langyosítás nem elegendő!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Bogrács, grillrács, nyárs

eteltcsakokosan

Milyen növényi "tejek" közül válogathatunk?

eteltcsakokosan

Bólogató virágtányér

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató