Az alábbi két krémet tehetjük pirítósra, keverhetjük tésztába vagy tálalhatjuk húsok mellé. Ahogy jól esik 🙂
Snidlinges tojáskrém
Hozzávalók
- 3 főtt tojás
- 4 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 1 tk ketchup
- 1 kis csokor snidling
- só
- fehér bors
A tojásokat megmossuk, megfőzzük és villával apróra zúzzuk egy mélyebb tálaló edényben, sózzuk és borsozzuk, majd a majonézt és egyéb ízesítő krémeket hozzá öntjük. Jól össze kell keverni! A megmosott, megszárított snidlinget apróra vágjuk és elvegyítjük a krémmel. Hidegen is finom, de kenyérre kenve, vékony szelet sajttal a tetején sütőben grillezve, melegszendvicsnek is kiváló.
Petrezselymes pesto
Hozzávalók:
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1/2 pohár extra szűz olíva olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek fenyőmag (vagy dió)
- 6 dkg parmezán sajt
Elkészítése
A megmosott és leszárított petrezselyem leveleket durvára vágjuk és a turmixgépbe dobjuk, a fenyőmagot (vagy diót) száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, és a megpucolt fokhagymával és reszelt parmezánnal együtt a petrezselyemhez adjuk. Az olívaolajat folyamatosan hozzáöntve turmixoljuk, pépesítjük, végül sóval és borssal fűszerezzük.
Tipp: a pestót a frissen főtt tésztával forgathatjuk össze, de halak mellé is jól illő öntet.
Képek forrása: balhetterem.hu, tafelspicc.hu