Ételtcsakokosan

Zöld finomságok

2014. augusztus 18.
tojas-300x200

Az alábbi két krémet tehetjük pirítósra, keverhetjük tésztába vagy tálalhatjuk húsok mellé. Ahogy jól esik 🙂

Snidlinges tojáskrém
tojas-300x200
Hozzávalók

  • 3 főtt tojás
  • 4 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 tk ketchup
  • 1 kis csokor snidling
  • fehér bors

A tojásokat megmossuk, megfőzzük és villával apróra zúzzuk egy mélyebb tálaló edényben, sózzuk és borsozzuk, majd a majonézt és egyéb ízesítő krémeket hozzá öntjük. Jól össze kell keverni! A megmosott, megszárított snidlinget apróra vágjuk és elvegyítjük a krémmel. Hidegen is finom, de kenyérre kenve, vékony szelet sajttal a tetején sütőben grillezve, melegszendvicsnek is kiváló.
 
Petrezselymes pesto
20121019-petrezselyem-pesto-300x200
Hozzávalók:

  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1/2 pohár extra szűz olíva olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek fenyőmag (vagy dió)
  • 6 dkg parmezán sajt

Elkészítése
A megmosott és leszárított petrezselyem leveleket durvára vágjuk és a turmixgépbe dobjuk, a fenyőmagot (vagy diót) száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, és a megpucolt fokhagymával és reszelt parmezánnal együtt a petrezselyemhez adjuk. Az olívaolajat folyamatosan hozzáöntve turmixoljuk, pépesítjük, végül sóval és borssal fűszerezzük.
Tipp: a pestót a frissen főtt tésztával forgathatjuk össze, de halak mellé is jól illő öntet.
 
Képek forrása: balhetterem.hu, tafelspicc.hu

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Konyhai gyakorlatot vizsgáltak

eteltcsakokosan

A gabonafélékből készült lisztek táplálkozásélettani megítélése

eteltcsakokosan

Ezeket nézd meg mindig a címkén!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató