Az Újpalotai Hartyán tagóvoda középső és nagy csoportos ovisait látogattuk meg. A gyerekek elmesélték, hogy sokszor segítenek szüleiknek a bevásárlásban. Az élménybeszámolókból az is kiderült, hogy az ovisok tisztában vannak a gyakori és az alapos kézmosás fontosságával. A játékos foglalkozás végén érdeklődve kérdezgettek bennünket a hallott élelmiszerbiztonsági ismeretekkel kapcsolatban.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom