Ilyenkor tavasszal a reteknek és az újhagymának van szezonja, így mi másból készíthetnénk levest, mint 3 csomag újhagymából!
Hozzávalók
- 3 csomag újhagyma
- 200 ml tej
- 400 ml zöldségalaplé
- 1-2 gerezd fokhagyma
- feketebors és só ízlés szerint
- 2 tk vaj
Elkészítése
A hagymákról húzzuk le a felső réteget és alaposan mossuk meg, figyelve, hogy a levelek tövénél is kiöblítsük a földet, szennyeződést, majd vágjuk fel kis karikákra. A zöld részéből hagyhatunk egy keveset díszítésnek. A fokhagymát is megpucoljuk és felaprítjuk. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat és mindkét fajta hagymát beleszórjuk, közepes hőmérsékleten puhára pároljuk. Óvatosan, nehogy az újhagyma elszíneződjön. Öntsük fel az alaplével, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd hagyjuk egyszer felforrni. Ekkor beleönthetjük a tejet, hogy krémesebbé tegyük és tálalhatjuk is.
Pirított zsemlekockákkal, vagy a képen látható módon pl. fetával vagy más sós lágy sajttal is megszórhatjuk a félretett újhagyma zöldjén kívül. A snidling is ilyenkor a legfinomabb, így azzal is díszíthetünk.
Ha tartalmasabb levest szeretnénk 2 közepes méretű krumplit is belefőzhetünk és ízlés szerint összeturmixolhatjuk vagy hagyhatjuk darabokban is a levesben.
Élelmiszer-biztonsági tanácsok:
- Minden eszköz, felület, edény és a kezünk legyen tiszta!
- Mindig ellenőrizzük a tejtermékek fogyaszthatósági idejét!
- Megbízható helyen vásároljunk jó minőségű alapanyagokat!
- Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldségeket aztán a külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.
Fotó: realfood.tesco.com