Ételtcsakokosan

Újévi lencsesaláta

2016. január 28.
chana-390529_640-300x199

A hagyomány szerint lencsét kell enni újévkor, hogy egész évben ne ürüljön ki a pénztárca. Az egyik legegyszerűbb módja lencse-evésnek, ha salátaként tálaljuk a malacsült mellé.

chana-390529_640-300x199

Hozzávalók

  • 30 dkg lencse
  • 2-3 babérlevél
  • 1 nagyobb lilahagyma
  • 2-3 szál leveszöldség
  • 2 ek mustár
  • 1-1 kk cukor és borecet
  • őrölt bors, só
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése
A lencsét megmossuk és egy éjszakára beáztatjuk, aztán sós, babérlevéllel ízesített vízben a leveszöldséggel együtt megfőzzük. Leszűrjük, a zöldséget felkarikázzuk és a borecettel az egészet meglocsoljuk. Beletesszük a megmosott és apróra vágott lilahagymát, és óvatosan, nehogy összetörjön, összeforgatjuk. A tejfölt a mustárral simára keverjük, sóval, cukorral, őrölt borssal ízesítjük. Végül hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet és a lencsesalátára szórjuk. Hűtve kínáljuk.
További cikkek lencséről:

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Az hogy lehet, hogy…?

eteltcsakokosan

Zselésítsünk!

eteltcsakokosan

Fogyókúrázók kedvelt zöldsége az uborka

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató