Ételtcsakokosan

Újévi lencsesaláta

2016. január 28.
chana-390529_640-300x199

A hagyomány szerint lencsét kell enni újévkor, hogy egész évben ne ürüljön ki a pénztárca. Az egyik legegyszerűbb módja lencse-evésnek, ha salátaként tálaljuk a malacsült mellé.

chana-390529_640-300x199

Hozzávalók

  • 30 dkg lencse
  • 2-3 babérlevél
  • 1 nagyobb lilahagyma
  • 2-3 szál leveszöldség
  • 2 ek mustár
  • 1-1 kk cukor és borecet
  • őrölt bors, só
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése
A lencsét megmossuk és egy éjszakára beáztatjuk, aztán sós, babérlevéllel ízesített vízben a leveszöldséggel együtt megfőzzük. Leszűrjük, a zöldséget felkarikázzuk és a borecettel az egészet meglocsoljuk. Beletesszük a megmosott és apróra vágott lilahagymát, és óvatosan, nehogy összetörjön, összeforgatjuk. A tejfölt a mustárral simára keverjük, sóval, cukorral, őrölt borssal ízesítjük. Végül hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet és a lencsesalátára szórjuk. Hűtve kínáljuk.
További cikkek lencséről:

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Újra mézes reggeli az általános iskolákban

eteltcsakokosan

Grillezett zöldségek

eteltcsakokosan

A legfinomabb sült gesztenye titka

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató