Ételtcsakokosan

Újabb érdekes konyhai eszközök

2015. augusztus 27.

Mivel a különleges konyhai eszközök bemutatása nagy sikert szokott aratni olvasóink körében, így pár újabb felfedezést osztunk meg az elmaradhatatlan élelmiszerbiztonsági tippekkel együtt.

 

AD-Insanely-Cheap-Things-You-Need-For-Your-Kitchen-01Egy tálon a teljes menü

A leveses tál pontosan illeszkedik a lapos tányérhoz, így lehetőség van az „együtt-tálalásra”:

  • a  tányérra tehetünk a levesbe való kenyeret, sajtkockát, zöldséget.
  • de a teljes ebédet, így a második fogást  is egy tányérra tehetjük.

Tipp:

Az edényeket mindig alaposan mossuk el és hagyjuk megszáradni a csepegtetőn.

Apróságok grillezése

AD-Insanely-Cheap-Things-You-Need-For-Your-Kitchen-07AErre az eszközre a kisebb méretű vagy vékony élelmiszereket is fel tudjuk szúrni és biztonságosan megsütni a tűz felett. Ilyen lehet a koktélparadicsom, szalonna, zöldség- és gyümölcskockák, apró halak, rákok.

Tipp:

Mindig tartsuk be a grillezés szabályait (Grillezésre fel, A grillezés 5 alapszabálya), ne hagyjuk megégni az ételeket és mindig tiszta rácson, tiszta eszközzel süssünk.

 
AD-Insanely-Cheap-Things-You-Need-For-Your-Kitchen-28Ha már grillezés
Ha már grillezésnél tartunk, még egy eszköz kerüljön bemutatásra: grill csipesz és húsvilla egyben. Biztonságosan tudjuk forgatni és a tűzről levenni az ételt.
Tipp:
Érdemes úgy használni, hogy külön eszközzel tesszük fel a pácolt szeleteket a grillrácsra és ezzel már az átforrósodott, átsült zöldségekhez, húsfélékhez nyúlunk, ezzel elkerülve a nyers húslé által okozott keresztszennyeződést.
 
AD-Insanely-Cheap-Things-You-Need-For-Your-Kitchen-12Tökéletes tortaszelet
Gyerekek esetében fontos az egyenlő elosztás, főleg ha tortáról van szó. Ezzel mércézett, tekerhető eszközzel azonos méretű szeleteket vághatunk. Cukrászoknak és otthon is sütni vágyóknak egyszerű megoldás.
Tipp:
Használat előtt és után is mindig mossuk el az eszközt, tekintettel az bemélyedésekre.
 
AD-Insanely-Cheap-Things-You-Need-For-Your-Kitchen-21Mártogatós okosan
Korábbi cikkünk tanulsága szerint az a legbiztonságosabb, ha a mártogatós szószokat, krémeket egyesével, személyenként adagoljuk és tálaljuk. Megtaláltuk az ehhez legalkalmasabb eszközt: csak a tányér szélére kell felerősíteni!
Tipp:
A mártogatósokat mindig frissen készítsük friss alapanyagokból és közvetlenül a tálalás előtt vegyük ki a hűtőből.
 
AD-Insanely-Cheap-Things-You-Need-For-Your-Kitchen-18Ráadás
Önöknek is kilötyög a víz a jégtartóból miközben beteszik a mélyhűtő fiókjába? Már ez is megelőzhető, ha van fedele is a tartónak. Ilyen fedele tartóban is elkészíthetőek az alábbi trükkök.
 
Tipp:
Használat előtt mindig alaposan tisztítsuk meg a jégkockatartót, mivel a szögletes sarkaiban megmaradhat szennyeződés.
 
Korábbi cikkek:

 
Forrás: http://www.architecturendesign.net/35-insanely-cheap-things-you-need-for-your-kitchen/

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Zöldség és gyümölcslevek

eteltcsakokosan

Miért tesznek minden hústermékbe valamilyen cukrot?…

eteltcsakokosan

Hiánypótló „lejárati útmutató” készült

szucseva

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató