Ételtcsakokosan

Újabb érdekes konyhai eszközök

2015. augusztus 27.

Mivel a különleges konyhai eszközök bemutatása nagy sikert szokott aratni olvasóink körében, így pár újabb felfedezést osztunk meg az elmaradhatatlan élelmiszerbiztonsági tippekkel együtt.

 

AD-Insanely-Cheap-Things-You-Need-For-Your-Kitchen-01Egy tálon a teljes menü

A leveses tál pontosan illeszkedik a lapos tányérhoz, így lehetőség van az „együtt-tálalásra”:

  • a  tányérra tehetünk a levesbe való kenyeret, sajtkockát, zöldséget.
  • de a teljes ebédet, így a második fogást  is egy tányérra tehetjük.

Tipp:

Az edényeket mindig alaposan mossuk el és hagyjuk megszáradni a csepegtetőn.

Apróságok grillezése

AD-Insanely-Cheap-Things-You-Need-For-Your-Kitchen-07AErre az eszközre a kisebb méretű vagy vékony élelmiszereket is fel tudjuk szúrni és biztonságosan megsütni a tűz felett. Ilyen lehet a koktélparadicsom, szalonna, zöldség- és gyümölcskockák, apró halak, rákok.

Tipp:

Mindig tartsuk be a grillezés szabályait (Grillezésre fel, A grillezés 5 alapszabálya), ne hagyjuk megégni az ételeket és mindig tiszta rácson, tiszta eszközzel süssünk.

 
AD-Insanely-Cheap-Things-You-Need-For-Your-Kitchen-28Ha már grillezés
Ha már grillezésnél tartunk, még egy eszköz kerüljön bemutatásra: grill csipesz és húsvilla egyben. Biztonságosan tudjuk forgatni és a tűzről levenni az ételt.
Tipp:
Érdemes úgy használni, hogy külön eszközzel tesszük fel a pácolt szeleteket a grillrácsra és ezzel már az átforrósodott, átsült zöldségekhez, húsfélékhez nyúlunk, ezzel elkerülve a nyers húslé által okozott keresztszennyeződést.
 
AD-Insanely-Cheap-Things-You-Need-For-Your-Kitchen-12Tökéletes tortaszelet
Gyerekek esetében fontos az egyenlő elosztás, főleg ha tortáról van szó. Ezzel mércézett, tekerhető eszközzel azonos méretű szeleteket vághatunk. Cukrászoknak és otthon is sütni vágyóknak egyszerű megoldás.
Tipp:
Használat előtt és után is mindig mossuk el az eszközt, tekintettel az bemélyedésekre.
 
AD-Insanely-Cheap-Things-You-Need-For-Your-Kitchen-21Mártogatós okosan
Korábbi cikkünk tanulsága szerint az a legbiztonságosabb, ha a mártogatós szószokat, krémeket egyesével, személyenként adagoljuk és tálaljuk. Megtaláltuk az ehhez legalkalmasabb eszközt: csak a tányér szélére kell felerősíteni!
Tipp:
A mártogatósokat mindig frissen készítsük friss alapanyagokból és közvetlenül a tálalás előtt vegyük ki a hűtőből.
 
AD-Insanely-Cheap-Things-You-Need-For-Your-Kitchen-18Ráadás
Önöknek is kilötyög a víz a jégtartóból miközben beteszik a mélyhűtő fiókjába? Már ez is megelőzhető, ha van fedele is a tartónak. Ilyen fedele tartóban is elkészíthetőek az alábbi trükkök.
 
Tipp:
Használat előtt mindig alaposan tisztítsuk meg a jégkockatartót, mivel a szögletes sarkaiban megmaradhat szennyeződés.
 
Korábbi cikkek:

 
Forrás: http://www.architecturendesign.net/35-insanely-cheap-things-you-need-for-your-kitchen/

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

10 dolog… Amit a kölesről tudni kell

eteltcsakokosan

Minden, amit az élelmiszer-biztonságról tudni kell

eteltcsakokosan

Fekete, fehér, tarka…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató