Ételtcsakokosan

Torkos csütörtök

2014. március 7.
Kalácsos-libamáj-szelet-1024x768

Immáron 9 éve rendezik meg a Torkos csütörtök rendezvényt, mely napon több, mint ezer vendéglátóegység kínálja 50%-kal olcsóbban ételeit a vendégeik számára.
2006-ban a magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére indult el, ez az alapvetően néphagyományokon alapuló rendkívül közkedvelt program.
A hagyomány szerint az emberek farsangkor készülve a húsvét előtt nagyböjtre, egy kiadós lakmározásba kezdtek, hamvazó szerda utáni napon, csütörtökön. Innen a torkos csütörtök elnevezés. Bár     húshagyó kedd megelőzi ezt a csütörtöki napot, régen is felfüggesztették erre az egy napra a nagyböjtöt. Ennek rendkívül praktikus oka az volt, hogy farsangról még rengeteg étel maradt meg, amelyet    kidobni vétek volt. Azért, hogy ne romoljon meg, még egy nap őrületes evés-ivást rendeztek, ezzel zárva a farsangot. Kalácsos-libamáj-szelet-1024x768
Ma már annyira közkedvelt és közismert ez a nap, olyannyira benne él a hagyományainkban, hogy egy héttel a torkos csütörtök előtt, alig lehet asztalt foglalni a legtöbb vendéglátóhelyen. Azon helyek pedig, amelyek kategóriájukban, áraikban kevesek számára érhetőek csak el, már több héttel előtte teljes foglaltságot mutatnak!
De kit ne csábítani el ez a lehetőség, vagyis hogy fél áron mehet el kedvenc éttermébe, vagy olyan étterembe, ahová máskor talán nem engedhetné meg magának?
2012-ben már szálláshelyek is csatlakoztak ehhez a kedvezményezéshez, mely ugyancsak nagy érdeklődésnek örvend.
Ezen a héten a hazánkban járó külföldiek, ha nem számítottak erre a sok jóra, meglepődve és elégedetten fogják tapasztalni, hogy milyen olcsón, micsoda mennyiséget és minőséget kapnak majd az itt elköltött pénzükért.
SĂĽlt-madártej-2-1024x804Azért a nagy evés, ne céltalanul történjen! Ne a mennyiség, hanem a minőség legyen a fontos! Az élelmiszer-biztonság ezen a napon is fő szempont, mind a kiválasztás, mind a szolgáltatás során.
Olyan helyet válasszunk, ahol nyugodtan, nem túlzsúfolt asztaloknál fogyaszthatjuk el az ebédünket, vacsoránkat, vagyis az élmény hajtson minket, ne a nagy evés! A kedvezőbb ár pedig nem azt jelenti, hogy alapanyagában silányabb minőséget szolgálhatnak fel ilyenkor a vendéglátó egységek.
Az éttermek szempontjából is az lenne a jó, ha arról szólna ez az esemény, hogy megmutassák magukat, az étlapjukat, a kiszolgálás minőségét, a kedves bánásmódot!
Ha mindkét fél számára ezt jelenti a Torkos csütörtök rendezvény, akkor hosszútávon mindannyian jól járhatunk!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Átmenetileg el lehet térni

szucseva

Megkezdődtek az elődöntők

eteltcsakokosan

Zabkása

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató