Ételtcsakokosan

Torkos bűnbeesés

2014. március 11.

Itt van ez a torkos csütörtök… na meg az éttermek hete… na meg úgy általában a torkosság bűne 🙂  Magyaros római tál
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele? Nekem mindegy, hogy csütörtök vagy szerda van-e, ha megkívánok valamit, azt elkészítem és megeszem.
De most komolyan… már 9 éve szervezik meg hazánkban ezt a rendezvényt, melyhez sok étterem, büfé csatlakozott. Ilyenkor féláron ehetjük kedvenceinket, ráadásul olyan helyeken is, ahol máskor ezt esetleg nem engedhetnénk meg magunknak. Évről évre egyre színvonalasabban torkoskodhatunk. Bár sok étterem nem áll be a sorba, nem tartja a torkos csütörtököt. Többen úgy vélik, így is megvan a vendégkörük, az árbevétellel is elégedettek, így nincs szükségük arra, hogy csatlakozzanak ehhez a kedvezményezéshez.
Vannak éttermek, amelyek úgy érvelnek a „nem csatlakozás” mellett, hogy ma eladnak egy szelet rántott húst pár száz forintért, holnaptól pedig a duplájáért, akkor a vendégek egy része úgy véli: „tessék, így is megéri neki, miért rak rá ekkora hasznot az év többi napján?!”. A vendéglátósok ezen része azt vallja, hogy inkább egész évben normál áron adja a minőségi, gondosan elkészített ételt, de nem szeretne ebből félreértést, nem szeretné a munkáját és áruját egyetlen napra „alulértékelni”.
Ez is egy álláspont, és hát semmi nem kötelező!
Viszont azt érdemes megemlíteni, hogy azért, mert torkos csütörtök napja van, nem szabad silányabb, kevesebb, nem elég odafigyeléssel elkészített ételt adni a vendég részére. Az is szempont, hogy ilyenkor sok étterem úgy hozza be a kiesett pénzt (tisztelet a kivételnek), hogy nagyon gyorsan kell fogyasztanunk, mert a szokásoshoz képest egy adott időszakra kétszer annyi vendéget szerveznek – vagyis az étkezés örömét, a pihenést veszíthetjük el ezzel.
Málnás csokitorta (2)Szóval mind a vendég, mind a vendéglátós részéről intelligenciát, korrektséget vár el ez az alapjaiban jó és hagyományokra épülő kezdeményezés!
Újabb ötletek születnek ennek a kezdeményezésnek a mintájára, így pár éve már szállodák is jelezték részvételi szándékukat, sőt viszonylag újabb ötlet a „Mozgós péntek” rendezvény, mely a csütörtöki nagyevés után kínál fél áron fitnesz és egyéb sportolási lehetőséget a lelkes jelentkezőknek.
Aztán jön az „Étterem hete” egy hetes programsorozat, amikor is 3 fogásos étkeket lehet pár ezer forintért elfogyasztani. Ilyenkor a  „top” éttermek Budapesten és vidéken egyaránt 3300 Ft-ért ajánlják 3 fogásos menüiket részünkre.
Szóval elnézve ezt a sok torkoskodást, a rendezvényeket, fesztiválokat, szinte minden nap ünneplünk, megünneplünk valamit… tényleg szeret enni a magyar ember 🙂
Ha többet szeretnél megtudni a torkos csütörtök hagyományáról, akkor olvasd el a http://eteltcsakokosan.hu/2014/03/torkos-csutortok/ linken található cikkünket is!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Matricákkal és nyomozással indul a Nébih Viber kampánya

eteltcsakokosan

A tej világnapja

eteltcsakokosan

LecsószezON

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató