Nyáron egyszerűen nem tudunk mást ajánlani mint hűsítő leveseket! Íme egy újabb recept.
Hozzávalók
- 2 db nagyobb új cékla
- 2 db uborka
- 1/2 liter tejszín
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1/2 lilahagyma
- 1 csokor friss kapor
- fél citrom leve
- 1 ek cukor
- só, bors
Elkészítése
A zöldségeket meghámozzuk és alaposan megmossuk, mejd lecsepegtetjük. A lilahygamát kockázzuk fel és kevés vízben pároljuk meg, közben a céklát is apró kockákra daraboljuk, a hagymára borítjuk és sós vízben puhára főzzük. Egy tálban keverjük össze a tejszínt, zúzott fokhagymát és a kaprot. Az uborkát reszeljük le, adjuk hozzá a cékla levesalaphoz, facsarjuk rá a fél citrom levét és végül öntsük bele a tejszínes keveréket. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk egyet rottyanni, végül hűtsük le.
Hidegen tálaljuk, díszíthetjük kaporral, korianderrel, citromkarikával.
Tippek:
- Joghurt helyett kókusztejet is használhatunk, érdekes ízvilágot eredményez.
- Céklából készült ételeket mindig óvatosan adjuk csecsemőknek, részletek itt olvashatóak.
Élelmiszer-biztonsági tanácsok:
- Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
- Az alapanyagokat megbízható forrásból szerezzük be.
- Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt és külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.
- Mindig ellenőrizzük a tejtermékek fogyaszthatósági idejét!
Fotó: http://recipesfromapantry.com/