Ételtcsakokosan

Tejszínes céklaleves

2016. július 25.

Nyáron egyszerűen nem tudunk mást ajánlani mint hűsítő leveseket! Íme egy újabb recept.

Hozzávalók1-_MG_4074

  • 2 db nagyobb új cékla
  • 2 db uborka
  • 1/2 liter tejszín
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 lilahagyma
  • 1 csokor friss kapor
  • fél citrom leve
  • 1 ek cukor
  • só, bors

Elkészítése

A zöldségeket meghámozzuk és alaposan megmossuk, mejd lecsepegtetjük. A lilahygamát kockázzuk fel és kevés vízben pároljuk meg, közben a céklát is apró kockákra daraboljuk, a hagymára borítjuk és sós vízben puhára főzzük. Egy tálban keverjük össze a tejszínt, zúzott fokhagymát és a kaprot. Az uborkát reszeljük le, adjuk hozzá a cékla levesalaphoz, facsarjuk rá a fél citrom levét és végül öntsük bele a tejszínes keveréket. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk egyet rottyanni, végül hűtsük le.

Hidegen tálaljuk, díszíthetjük kaporral, korianderrel, citromkarikával.

Tippek: 

  • Joghurt helyett kókusztejet is használhatunk, érdekes ízvilágot eredményez.
  • Céklából készült ételeket mindig óvatosan adjuk csecsemőknek, részletek itt olvashatóak.

Élelmiszer-biztonsági tanácsok:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • Az alapanyagokat megbízható forrásból szerezzük be.
  • Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt és külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.
  • Mindig ellenőrizzük a tejtermékek fogyaszthatósági idejét!

Fotó: http://recipesfromapantry.com/

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mit tegyek a vendégség után megmaradt ételekkel, meddig fogyaszthatóak biztonsággal?

eteltcsakokosan

Kirándulj okosan!

eteltcsakokosan

Melyik krumpli mire jó?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató