Ételtcsakokosan

Távoli jövő… a konyhában

2016. január 7.

A konyhai eszközök világában sem állt meg az innováció, újabb és hatékonyabb termékeket fejlesztenek. Vannak futurisztikus ötletek, amelyek sci-fi filmekből, könyvekből származnak, de sosem lehet tudni mi valósul meg. Lássuk mik lehetnek a jövő konyhájának kellékei. Figyelmeztetünk mindenkit, hogy a bemutatott tárgyak többsége fikció.

Pirító-kés

Van olyan futurisztikus elképzelés, hogy a pirítóst már nem kenyérpirítóban készítjük el, hanem majd a speciális kés vágás közben melegíti a kenyérszelet oldalát. Már most aggasztónak tűnik a biztonság kivitelezése, hogyan lehet elkerülni az égési sérüléseket és a többi eszköz megégetését, megolvasztását.

kenyer1 kenyer2
(Forrás:  props.handheldmuseum.com)
 
Okos kanál

Több területen is folynak kutatások „hiperérzékeny” felületű evőeszközökről, amely mérni tudja az étel só-, cukor-, zsír- vagy éppen allergén tartalmát. Sokak életét könnyítenék meg az ilyen mérőeszközök.

kanal
(Forrás: www.nichegeek.com/smart_inventions_salinity_monitor_spoon)
 

A felületek tisztasága ellenőrizhető lesz

A konyha egyik alapszabálya, hogy tiszta legyen minden felület, használt eszköz és edény. A maximális biztonság érdekében a takarítás után ellenőrizni lehet majd például a konyhapultot vagy a mosogatómedencét.

felĂĽlet1 felĂĽlet2
(Forrás: www.buzzfeed.com/mallorymcinnis/kitchen-of-the-future)
 
Analizáló bárd

Az érintőképernyős bárd ellenőrizni tudja a vele érintkezésbe kerülő húsok, zöldségek frissességét és negatív ionokkal a tartósításhoz is hozzájárul majd. Az analizáláson kívül a megfelelő vágási szög kiszámításában is segíthet. Bár – valljuk be – vágás közben elég veszélyes egy kis képernyőt nézni.

bárd
(Forrás: www.finedininglovers.com/blog/curious-bites/modern-knives/)
 
A segítő asztal

Az összes elképesztő ötlet közül az az asztal nyerte el legjobban a tetszésünket, amely a felette elhelyezett vetítőnek és különleges érzékelőknek köszönhetően a főzés minden pillanatát segíti: az alapanyagok felismerésén túl, receptötletekkel, mennyiségek mérésével, folyamatok bemutatásával tanítja a felhasználót boldogulni a konyhában. Egy biztos, szórakoztatóvá teszi a főzést!

https://youtu.be/qD60cBQOABY

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Ezekre figyelj citrusfélék fogyasztása előtt!

eteltcsakokosan

Ismét a magyar-ukrán határ mellett a vírus

eteltcsakokosan

Az otthoni ételkészítés HACCP szerinti elemzése

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató