Ételtcsakokosan

Távoli jövő… a konyhában

2016. január 7.

A konyhai eszközök világában sem állt meg az innováció, újabb és hatékonyabb termékeket fejlesztenek. Vannak futurisztikus ötletek, amelyek sci-fi filmekből, könyvekből származnak, de sosem lehet tudni mi valósul meg. Lássuk mik lehetnek a jövő konyhájának kellékei. Figyelmeztetünk mindenkit, hogy a bemutatott tárgyak többsége fikció.

Pirító-kés

Van olyan futurisztikus elképzelés, hogy a pirítóst már nem kenyérpirítóban készítjük el, hanem majd a speciális kés vágás közben melegíti a kenyérszelet oldalát. Már most aggasztónak tűnik a biztonság kivitelezése, hogyan lehet elkerülni az égési sérüléseket és a többi eszköz megégetését, megolvasztását.

kenyer1 kenyer2
(Forrás:  props.handheldmuseum.com)
 
Okos kanál

Több területen is folynak kutatások „hiperérzékeny” felületű evőeszközökről, amely mérni tudja az étel só-, cukor-, zsír- vagy éppen allergén tartalmát. Sokak életét könnyítenék meg az ilyen mérőeszközök.

kanal
(Forrás: www.nichegeek.com/smart_inventions_salinity_monitor_spoon)
 

A felületek tisztasága ellenőrizhető lesz

A konyha egyik alapszabálya, hogy tiszta legyen minden felület, használt eszköz és edény. A maximális biztonság érdekében a takarítás után ellenőrizni lehet majd például a konyhapultot vagy a mosogatómedencét.

felĂĽlet1 felĂĽlet2
(Forrás: www.buzzfeed.com/mallorymcinnis/kitchen-of-the-future)
 
Analizáló bárd

Az érintőképernyős bárd ellenőrizni tudja a vele érintkezésbe kerülő húsok, zöldségek frissességét és negatív ionokkal a tartósításhoz is hozzájárul majd. Az analizáláson kívül a megfelelő vágási szög kiszámításában is segíthet. Bár – valljuk be – vágás közben elég veszélyes egy kis képernyőt nézni.

bárd
(Forrás: www.finedininglovers.com/blog/curious-bites/modern-knives/)
 
A segítő asztal

Az összes elképesztő ötlet közül az az asztal nyerte el legjobban a tetszésünket, amely a felette elhelyezett vetítőnek és különleges érzékelőknek köszönhetően a főzés minden pillanatát segíti: az alapanyagok felismerésén túl, receptötletekkel, mennyiségek mérésével, folyamatok bemutatásával tanítja a felhasználót boldogulni a konyhában. Egy biztos, szórakoztatóvá teszi a főzést!

https://youtu.be/qD60cBQOABY

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Azonnal el kell fogyasztani?…

eteltcsakokosan

Még elvethetjük…

eteltcsakokosan

Se nem körte se nem alma

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató