Ételtcsakokosan

Takarítsuk ki a hűtőt!

2016. április 14.
G19-2_CleaningRefrigerator1-575x383

A tavaszi nagytakarítás során érdemes a hűtőszekrényt is szemügyre venni. Fontold meg tanácsainkat és a hűtőd ismét tiszta és jó illatú lesz!G19-2_CleaningRefrigerator1-575x383

  1.  Mielőtt nekifognánk a takarításnak, húzzuk ki a villásdugót a konnektorból áramtalanítsuk a készüléket.
  2. Vegyünk ki minden élelmiszert a hűtőszekrényből, de gondoskodjunk a hidegen tartásukról. Erre nagyon jó szolgálatot tesz a hűtőtáska néhány jégakkuval, vagy néhány darab lefagyasztott palack víz.
  3. Figyeljünk arra, hogy a hűtőszekrényt csak semleges tisztítószeres oldattal szabad kimosni. Érdemes ezt is előre elkészíteni, így a kivett élelmiszerek nem fognak a kelleténél több időt szobahőmérsékleten tölteni. Amennyiben a fagyasztó is leolvasztjuk, abból is pakoljunk ki mindent. Forraljunk edényekben vizet, majd az edényeket tegyük be a fagyasztótérbe, a forró gőz felgyorsítja a folyamatot.
  4. Figyeljünk a részletekre! Ne hagyjuk ki a rácsokat, az üveglapokat, a zöldségtároló rekeszeket sem. Az ajtótömítést is tisztítsuk meg, és közben az szekrény külsejét, valamint a fogantyúját is takarítsuk meg.
  5. A hűtő belsejét mindenképp töröljük szárazra és csak ezután kapcsoljuk vissza az áramot.
  6. Miközben visszatesszük az élelmiszereket a hűtőbe, nézzük át őket. A lejárt élelmiszereket és a régebb óta tárolt ételeket dobjuk ki, a közeli határidős terméket tegyük előre, hogy biztosan ne felejtkezzünk el róluk.

Ha vigyázunk a hűtőnk tisztaságára a nagyobb takarítás sem fog sok időt igénybe venni. Éppen ezért semmit se tegyünk be csomagolás nélkül a hűtőbe. Ha valami lecseppen, akkor azt azonnal töröljük fel. Ne nyitogassuk indokolatlanul a hűtőt és a fagyasztót, így kevésbé fog jegesedni. Ügyeljünk arra, hogy ne zsúfoljuk tele hűtőt, mert különben a levegő nem tud szabadon keringeni.

Ha nem vagy biztos abban, hogy jó helyre kerültek az egyes élelmiszerek, korábbi cikkünk nagy segítségedre lehet!

Fotó: cleanipedia.com

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Vajon avas?…

eteltcsakokosan

Hogy óvjuk meg kenyerünket a penésztől?

eteltcsakokosan

A pattogatott kukorica

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató