Ételtcsakokosan

Takarítsuk ki a hűtőt!

2016. április 14.
G19-2_CleaningRefrigerator1-575x383

A tavaszi nagytakarítás során érdemes a hűtőszekrényt is szemügyre venni. Fontold meg tanácsainkat és a hűtőd ismét tiszta és jó illatú lesz!G19-2_CleaningRefrigerator1-575x383

  1.  Mielőtt nekifognánk a takarításnak, húzzuk ki a villásdugót a konnektorból áramtalanítsuk a készüléket.
  2. Vegyünk ki minden élelmiszert a hűtőszekrényből, de gondoskodjunk a hidegen tartásukról. Erre nagyon jó szolgálatot tesz a hűtőtáska néhány jégakkuval, vagy néhány darab lefagyasztott palack víz.
  3. Figyeljünk arra, hogy a hűtőszekrényt csak semleges tisztítószeres oldattal szabad kimosni. Érdemes ezt is előre elkészíteni, így a kivett élelmiszerek nem fognak a kelleténél több időt szobahőmérsékleten tölteni. Amennyiben a fagyasztó is leolvasztjuk, abból is pakoljunk ki mindent. Forraljunk edényekben vizet, majd az edényeket tegyük be a fagyasztótérbe, a forró gőz felgyorsítja a folyamatot.
  4. Figyeljünk a részletekre! Ne hagyjuk ki a rácsokat, az üveglapokat, a zöldségtároló rekeszeket sem. Az ajtótömítést is tisztítsuk meg, és közben az szekrény külsejét, valamint a fogantyúját is takarítsuk meg.
  5. A hűtő belsejét mindenképp töröljük szárazra és csak ezután kapcsoljuk vissza az áramot.
  6. Miközben visszatesszük az élelmiszereket a hűtőbe, nézzük át őket. A lejárt élelmiszereket és a régebb óta tárolt ételeket dobjuk ki, a közeli határidős terméket tegyük előre, hogy biztosan ne felejtkezzünk el róluk.

Ha vigyázunk a hűtőnk tisztaságára a nagyobb takarítás sem fog sok időt igénybe venni. Éppen ezért semmit se tegyünk be csomagolás nélkül a hűtőbe. Ha valami lecseppen, akkor azt azonnal töröljük fel. Ne nyitogassuk indokolatlanul a hűtőt és a fagyasztót, így kevésbé fog jegesedni. Ügyeljünk arra, hogy ne zsúfoljuk tele hűtőt, mert különben a levegő nem tud szabadon keringeni.

Ha nem vagy biztos abban, hogy jó helyre kerültek az egyes élelmiszerek, korábbi cikkünk nagy segítségedre lehet!

Fotó: cleanipedia.com

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mese habbal, szülinappal

eteltcsakokosan

Citrusok és kézmosás

eteltcsakokosan

Piszke, köszméte vagy egres?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató