Egy hónapja indult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) érdekes nevű hivatalos termékteszt blogja és már közel ezer kedvelőt tudhat maga mellett.
A blog indulását az indokolta, hogy több fórumon is találkozhatnak az emberek, mint fogyasztók, különböző kedveltségi vagy élelmiszereket összehasonlító tesztekkel. Viszont a vásárlói döntésben biztos segítséget laboratóriumi vizsgálatokon alapuló információk tudnak nyújtani. A NÉBIH megbízható véleményt tud adni, kiterjedt laborhálózatának és szakember gárdájának köszönhetően. Így felvállalta, hogy minden hónapban egy termékcsoportot bevizsgál: a hagyományos kedveltségi vizsgálat mellett laboratóriumi ellenőrzések eredményeként a minőséget és a termék biztonságosságát is megismerheti az érdeklődő és mivel a tesztek hatósági vizsgálatnak minősülnek, így problémás termék esetében azonnal intézkedik a NÉBIH.
Először a rízs – mivel közkedvelt alapanyag – került vizsgálatra, melynek eredményeit bővebben itt (http://szupermenta.blog.hu/2014/11/17/a_10_legjobb_rizs_a_nebih_termekteszjen) olvashatják. A blog bejegyzéseiben nem csak a laboratóriumi vizsgálat eredményeit és kedveltségi teszteket közölnek az olvasóval, hanem körbejárják az adott terméket, érdekességeket, szakértői tanácsokat és recepteket is kitesznek a blogra.
Miután megtudtuk a tökéletes rízs főzésének titkát, egy régi receptet is kipróbálhattunk és kiokosodtunk a GMO veszélyeiből jöhet a következő termék. Nemsokára érkezik a magyar konyha kihagyhatatlan fűszere a pirospaprika.
Ne feledje!
A részletes teszteredmények mellett érdekességeket és recepteket is olvashatnak, valamint a NÉBIH hírei és RASFF riasztások is időben eljutnak Önökhöz. Érdemes állandó olvasóvá válni!
A vizsgálat részletes eredményeit tartalmazó eredmeny_tablazat:
Forrás: NÉBIH