Ételtcsakokosan

Mi az a Szupermenta?

2014. december 9.

nebih_szupermenta_blogfejlĂ©c_640x180pix-200x125Egy hónapja indult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) érdekes nevű hivatalos termékteszt blogja és már közel ezer kedvelőt tudhat maga mellett.

A blog indulását az indokolta, hogy több fórumon is találkozhatnak az emberek, mint fogyasztók, különböző kedveltségi vagy élelmiszereket összehasonlító tesztekkel. Viszont a vásárlói döntésben biztos segítséget laboratóriumi vizsgálatokon alapuló információk tudnak nyújtani. A NÉBIH megbízható véleményt tud adni, kiterjedt laborhálózatának és szakember gárdájának köszönhetően. Így felvállalta, hogy minden hónapban egy termékcsoportot bevizsgál: a hagyományos kedveltségi vizsgálat mellett laboratóriumi ellenőrzések eredményeként a minőséget és a termék biztonságosságát is megismerheti az érdeklődő és mivel a tesztek hatósági vizsgálatnak minősülnek, így problémás termék esetében azonnal intézkedik a NÉBIH.

Először a rízs – mivel közkedvelt alapanyag – került vizsgálatra, melynek eredményeit bővebben itt (http://szupermenta.blog.hu/2014/11/17/a_10_legjobb_rizs_a_nebih_termekteszjen) olvashatják. A blog bejegyzéseiben nem csak a laboratóriumi vizsgálat eredményeit és kedveltségi teszteket közölnek az olvasóval, hanem körbejárják az adott terméket, érdekességeket, szakértői tanácsokat és recepteket is kitesznek a blogra.

Miután megtudtuk a tökéletes rízs főzésének titkát, egy régi receptet is kipróbálhattunk és kiokosodtunk a GMO veszélyeiből jöhet a következő termék. Nemsokára érkezik a magyar konyha kihagyhatatlan fűszere a pirospaprika.

Ne feledje!

A részletes teszteredmények mellett érdekességeket és recepteket is olvashatnak, valamint a NÉBIH hírei és RASFF riasztások is időben eljutnak Önökhöz. Érdemes állandó olvasóvá válni!

nebih_szupermenta_blogfejléc_640x180pix-400x112

www.szupermenta.blog.hu

A vizsgálat részletes eredményeit tartalmazó eredmeny_tablazat:

Forrás: NÉBIH

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A vásárokban is okosan

eteltcsakokosan

Újdonságok a Nébih Oktatási Programjában

eteltcsakokosan

Rozé – a filigrán hölgy

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató