Ételtcsakokosan

Szücs Boglárka mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:  SzücsBoglárka11éves

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg méz
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 1/2 dl tej
  • 1 ek.kanál mézessüti fűszerkeverék
  • reszelt citromhéj

Az alapanyagokat összegyúrjuk.Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.Jól belisztezett deszkára nyújtjuk ki kb.fel cm vastagra, a kiválasztott formákat.Sütőpappírral bélelt tepsiben süssük,előmelegített sütőben 180°C 10-12 percig.

Díszítéshez:

  • 2 tojás fehérje
  • 10 dkg porcukor

A megszáradt kész süteményt dobozba zárjuk,hogy visszagyengüljön.

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Zselésítsünk!

eteltcsakokosan

Mire és hogyan használd a rebarbarát?

eteltcsakokosan

Mi kerül az ünnepi asztalra Európában?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató