Ételtcsakokosan

Szücs Boglárka mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:  SzücsBoglárka11éves

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg méz
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 1/2 dl tej
  • 1 ek.kanál mézessüti fűszerkeverék
  • reszelt citromhéj

Az alapanyagokat összegyúrjuk.Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.Jól belisztezett deszkára nyújtjuk ki kb.fel cm vastagra, a kiválasztott formákat.Sütőpappírral bélelt tepsiben süssük,előmelegített sütőben 180°C 10-12 percig.

Díszítéshez:

  • 2 tojás fehérje
  • 10 dkg porcukor

A megszáradt kész süteményt dobozba zárjuk,hogy visszagyengüljön.

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mindig legyen tiszta az edényszárítód!

eteltcsakokosan

Moly ellen okosan

eteltcsakokosan

GMO mentes vagy sem?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató