Ételtcsakokosan

Sztárvendégeink, a Szupermenták

2016. július 11.
LaczkóZoltán_kicsi-228x300

A Szupermenta programban olyan hiteles szakemberekkel is együttműködünk, akik tapasztalatuk megosztásával érdekes tudást adhatnak át olvasóinknak. Közös találkozóink apropóján indítottuk el a Szupermenták rovatot, amelyben beszélgettünk már dietetikussal, egyetemi tanszékvezetővel, kertészmérnökkel, vagy éppen étterem tulajdonossal is… Lássuk, ők mit gondolnak a minőségről.

LaczkĂłZoltán_kicsi-228x300Laczkó Zoltán
Groupama Aréna pályafenntartás- vezető /Sport fűmagkeverék termékteszt

„A Groupama Aréna pályájának terhelése igen magasnak mondható, ezzel együtt mégis mindig arra kell törekednünk, hogy valamennyi alkalommal a lehető legjobb állapotát nyújtsa. Ehhez a legjobb technológiákat kell alkalmaznunk, tehát fűmagok tekintetében is profi anyagokat kell választanunk. Nemzeti stadion lévén elvárás, hogy minden alkalommal kiváló minőségű szolgáltatást nyújtsunk a pályán és a pályán kívül egyaránt.”

 

erosantonia

Erős Antónia

az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója / tejcsokoládé és diabetikus tejcsokoládé termékteszt

„A jobb minőségű élelmiszer vélhetően egészségesebb és az összetevői is sokkal inkább megfelelnek a mai kor elvárásainak. Nemhiába, hogy az alapítványnál is sokat foglalkozunk a minőség kérdéskörével. Muszáj odafigyelnünk arra, hogy jó minőségűek legyenek azok az élelmiszerek, amiket megeszünk, és amikkel a gyermekeinket is etetjük.”

VecseriBeátaDr. Vecseri Beáta
a SZIE Élelmiszertudományi Kar dékánja / Citromos sörital termékteszt

„A minőség meghatározása nem mindig egyszerű kérdés. Sör esetében például sok vásárló azt hiszi, hogy minél magasabb az alkoholtartalom, annál jobb. Pedig ez könnyedén, sokféleképpen variálható. Ami a sör minőségét a legjobban megmutatja, az az extrakttartalom, vagyis hogy mennyi malátát használtak fel a gyártásához.”

antal-emese07-682x1024

Antal Emese

dietetikus a TÉT Platform Egyesület szakmai vezetője /Csokis gabonagolyó termékteszt

„A Szupermenta program azért tetszik különösen, mert több irányból közelít meg egy-egy termékcsoportot. Az élelmiszerbiztonságon kívül dietetikai, minőségi szempontokat is figyelembe vesz, ráadásul kontextusba is helyezi ezeket az élelmiszereket… Szerintem ez egyre fontosabbá válik a vásárlók számára.”

gianniannoniGianni Annoni
étteremtulajdonos / fokhagyma és fokhagymakrém termékteszt

„Nálunk az étteremben fő szabály, hogy nem fogadunk másodosztályú termékeket… Nem sznobok vagyunk, csak tény, hogy sokkal jobb a végeredmény, ha kiváló minőségű árut használunk. Azt gondolom, hogy Magyarországon  fogyasztói oldalról emelkedni kezdtek az igények a minőségi termékek iránt. Márpedig ennek az országnak minden adottsága megvan ahhoz, hogy fantasztikus termékeket adjon a vásárlóknak, nem csak külföldre, hanem belföldre is.”

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Kenyértartót, de milyet?

szucseva

Vizsgaidőszakban is csak okosan!

eteltcsakokosan

Segítség elkezdődött az iskola!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató