Ételtcsakokosan

Szőlő saláta

2014. szeptember 22.

Szőlő-saláta-1--200x125

Hozzávalók:

  • Igény szerint: szőlő, alma, narancs, kivi, szilva, körte, stb.
  • 10 dkg mazsola, dió
  • 2 dl narancslé

Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, a hibás részeket kivágjuk, megpucoljuk, felvágjuk, dióval és mazsolával ízesítjuk. Narancslével meglocsoljuk és 1-2 óráig állni hagyjuk.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok:

  • Tiszta kéz, tiszta környezet, tiszta eszközök, megbízható beszerzési forrás.
  • Minden gyümölcsöt alaposan mossunk meg és csepegtessük le őket.
  • A vágódeszkán ahol a gyümölcsöket vágjuk, mást ne vágjunk rajta, mivel nyers ételként esszük majd meg.
  • A salátát lehetőleg idénygyümölcsökből készítsük el.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Tigrisdió

eteltcsakokosan

Iskoláskorú gyermekek, serdülők folyadékigénye

eteltcsakokosan

Hűsítő, édes nyár

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató