Ételtcsakokosan

Szőlő saláta

2014. szeptember 22.

Szőlő-saláta-1--200x125

Hozzávalók:

  • Igény szerint: szőlő, alma, narancs, kivi, szilva, körte, stb.
  • 10 dkg mazsola, dió
  • 2 dl narancslé

Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, a hibás részeket kivágjuk, megpucoljuk, felvágjuk, dióval és mazsolával ízesítjuk. Narancslével meglocsoljuk és 1-2 óráig állni hagyjuk.
Élelmiszerbiztonsági tanácsok:

  • Tiszta kéz, tiszta környezet, tiszta eszközök, megbízható beszerzési forrás.
  • Minden gyümölcsöt alaposan mossunk meg és csepegtessük le őket.
  • A vágódeszkán ahol a gyümölcsöket vágjuk, mást ne vágjunk rajta, mivel nyers ételként esszük majd meg.
  • A salátát lehetőleg idénygyümölcsökből készítsük el.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mindent tud a lisztekről?

eteltcsakokosan

Óvatosan a nyers tésztával

eteltcsakokosan

Milyen a „márkázott” vaj?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató