Ételtcsakokosan

Sütőtökös pite

2015. november 9.
1372787_21894386-216x300

Még rengeteg helyen lehet sütőtököt kapni, most érdemes venni és elkészíteni ezt a Magyarországon ritkán készített pitét.
Sütőtökös pite1372787_21894386-216x300
Hozzávalók

  • 100 gr vaj
  • 3 dl liszt
  • 2 ek víz
  • egy csipet só
  • egy csipet cukor
  • egy nagyjából egy kilós sütőtök – a fehéres héjú, körte alakú
  • 2 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál fahéj
  • fél teáskanál gyömbér
  • 1,5 dl cukor
Elkészítése
A sütőt melegítsük elő 150 fokra, tegyünk egy tepsibe sütőpapírt. A tököt vágjuk félbe, kaparjuk ki a magját, és a húsával lefelé süssük kb. 30-40 percig, amíg megpuhul annyira, hogy majd lehet pürésíteni. Ha megpuhult, kaparjuk ki a húst, botmixerrel pürésítsük. Adjunk hozzá vizet, ha nem elég híg.
A pite tésztájához a vajat, a lisztet gyúrjuk össze a vízzel, a sóval és a cukorral. Nyomkodjuk bele a formába, tegyük hűtőbe 15 percre, aztán süssük 180 fokon 10 percig a töltelék nélkül. Verjük fel külön a tojást a cukorral és a tejszínhabot. Nincs más hátra, mint mindent összekeverni, fűszerezni, beleönteni a piteformába, és megsütni 200 fokon kb. 50 perc alatt.

 
Élelmiszer-biztonsági tippek:receptor_index_258x220_1014

  • Tiszta kéz, tiszta környezet, tiszta eszközök, megbízható beszerzési forrás.
  • A lisztet felhasználás előtt szitáljuk át.
  • Figyeljünk a vaj fogyaszthatósági idejére.
  • A gyümölcsöt átválogatás után alaposan mossuk meg és csepegtessük le.
  • A tojást, ha felülete szennyezett, közvetlenül a felhasználás előtt folyó víz alatt mossuk meg és töröljük szárazra, hogy a lecsöpögő lé ne szennyezzen be semmit. Külön tálba üssük fel, és ellenőrizzük az állagát, amennyiben szemmel láthatóan hibátlan, elváltozásoktól mentes a tojás, akkor használjuk csak fel!
Recept és kép forrása: http://boszorkanykonyhatunder.blogspot.hu

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Sokszínű kukorica

eteltcsakokosan

Megkezdődtek az elődöntők

eteltcsakokosan

Balkonon termesztett fűszernövények

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató