A mézes pályázat kereteiben megérkezett az első mézes leves receptje! Egy kislány kedvence 🙂
Hozzávalók A kép illusztráció.
1 hagyma
1 ek olaj
2 ek méz
1-2 burgonya
1-2 alma
csipet só
1 nagy sütőtök
csipet őrölt szerecsendió
1 tk friss citromlé
Elkészítése
A hagymát karikára vágjuk és az olajon kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a mézet, karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt burgonyát, almát, tököt, sót. Nyers tök helyett használhatunk sült tököt is. Felöntjük annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje és fedő alatt kb. 10 perc alatt összefőzzük. A levest leturmixoljuk, belereszeljük a szerecsendiót és hozzáadjuk a citrom levét. Nagyon finom.
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat? Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre? Tovább olvasom
Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. ElfogadTovább