Ételtcsakokosan

Sütőtökkrémleves

2017. január 30.
A mézes pályázat kereteiben megérkezett az első mézes leves receptje! Egy kislány kedvence 🙂
Hozzávalók
soup-606907_640
A kép illusztráció.
  • 1 hagyma
  • 1 ek olaj
  • 2 ek méz
  • 1-2 burgonya
  • 1-2 alma
  • csipet só
  • 1 nagy sütőtök
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 1 tk friss citromlé
Elkészítése
A hagymát karikára vágjuk és az olajon kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a mézet, karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt burgonyát, almát, tököt, sót. Nyers tök helyett használhatunk sült tököt is. Felöntjük annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje és fedő alatt kb. 10 perc alatt összefőzzük. A levest leturmixoljuk, belereszeljük a szerecsendiót és hozzáadjuk a citrom levét. Nagyon finom.
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Hány napja tojt tojásról beszélhetünk?…

szucseva

Befolyásolja-e egy termék minőségét?…

eteltcsakokosan

Paradicsom, tészta, szószok

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató