Ételtcsakokosan

Sütőtökkrémleves

2017. január 30.
A mézes pályázat kereteiben megérkezett az első mézes leves receptje! Egy kislány kedvence 🙂
Hozzávalók
soup-606907_640
A kép illusztráció.
  • 1 hagyma
  • 1 ek olaj
  • 2 ek méz
  • 1-2 burgonya
  • 1-2 alma
  • csipet só
  • 1 nagy sütőtök
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 1 tk friss citromlé
Elkészítése
A hagymát karikára vágjuk és az olajon kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a mézet, karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt burgonyát, almát, tököt, sót. Nyers tök helyett használhatunk sült tököt is. Felöntjük annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje és fedő alatt kb. 10 perc alatt összefőzzük. A levest leturmixoljuk, belereszeljük a szerecsendiót és hozzáadjuk a citrom levét. Nagyon finom.
Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:
receptor_index_258x220_1014

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

„Nonprofit nagyker vagyunk”

eteltcsakokosan

Tanácsok utazóknak

eteltcsakokosan

Valóban 30 napon belül el kell fogyasztani… ?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató