Ételtcsakokosan

Sportolók és hírességek csaptak össze a pecaversenyen

2014. szeptember 4.
sportolo_es_hiressegek_csaptak_ossze-1024x681

Nem várt izgalmakat tartogatott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) rendhagyó pecaversenye: az utolsó percben kifogott pontynak hála Rákóczi Feri, Besenyei Péter és Nagy Adri aratta le a babérokat. A másik csapatban Trokán Nóra, Cseh Laci és Mikó István állt a bot végére, hogy bizonyítsa horgásztehetségét. A sztárok a turista állami horgászjegyet népszerűsítették a jó hangulatú megmérettetésen.

sportolo_es_hiressegek_csaptak_ossze-1024x681

Egyetlen ponty: ennyi is elég volt a Rákóczi Feri, Besenyei Péter és Nagy Adri alkotta triónak ahhoz, hogy diadalmaskodjanak a NÉBIH pecaversenyén, amelyen a hivatal munkatársai mellett a társhivatalok csapatai és hírességek együtt népszerűsítették a turista állami horgászjegyet. A másik sztárcsapatban friss EB-bajnokunk, Cseh Laci profi horgászfelszereléssel, Trokán Nóra többféle csalival, a Nagy Ho-ho-ho horgász egykori Főkukaca, Mikó István pedig hibátlan dobótechnikával próbált túljárni a halak eszén.

besenyei_es_rakoczi_egy_csapatban_versenyzett-1024x681Rákóczi Feri kitűnően szórakozott az örspusztai horgászcentrumban annak ellenére, hogy csapatának sokáig egyetlen hal sem akadt a horgára, de a nagy kapás után végül lelkesen közreműködött Besenyei Péter pontyának kifogásában. „Nagyon meg vagyok elégedve a csapatom teljesítményével. Meglepő, hogy egy pecaverseny lehet ennyire szórakoztató, és még meglepőbb, hogy víz közelben tudtuk legyőzni Cseh Lacit” – mondta a Morning Show műsorvezetője.

Úszó kiválóságunk az Európa bajnokság fáradalmait pihente ki a vízparton. Laci semmit nem bízott a véletlenre, egyszerre két bottal, magabiztosan szállt versenybe. „Nagyon közel áll hozzám a horgászat, ha időm engedi, hosszú órákat töltök a parton, ez az, ami igazán kikapcsol. Sajnos az utóbbi időben nem tudtam időt szánni erre a hobbimra, de most eszembe jutott, mennyire hiányzott a természet!”

trokan_nora_tobbfele_etetovel_keszult-681x1024Trokán Nóra nosztalgikus hangulatban szerelte fel pecabotját – gyermekkori emlékek elevenedtek fel benne. „Kiskoromban édesapámmal – aki még ma is nagy pecás – gyakran vettünk részt horgászversenyeken. Ahogy Mikó Istvánnal és Cseh Lacival ültem a parton, kicsit „visszarepültem” a balatoni nyarakhoz” – emlékezett vissza a színésznő.

A hírességek a pecaversennyel a NÉBIH turista állami horgászjegyét népszerűsítették. Ez lehetővé teszi, hogy otthoni önképzést követően, egy 20 kérdésből álló internetes teszt kitöltése után a horgászni vágyók turista állami horgászjegyet kaphassanak 90 napra. „A www.tuhir.nebih.gov.hu oldalon május óta 4200-an tettek sikeresen a vizsgát, és 3100-an már ki is váltották turista jegyüket, amelyet később a hatóság – amennyiben a turista állami horgászjegy érvényessége alatt sikeres állami horgászvizsgát tesznek – ingyen bevált horgászjegyre” – mondta el Zsigmond Richárd, a NÉBIH Földművelésügyi Igazgatóságának vezetője.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Beköszöntött a medvehagymaszezon

eteltcsakokosan

Vegyél számba! – a csúnya zöldség is lehet finom

eteltcsakokosan

E-számok: tudod, miért vannak?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató