Ételtcsakokosan

Sportolók és hírességek csaptak össze a pecaversenyen

2014. szeptember 4.
sportolo_es_hiressegek_csaptak_ossze-1024x681

Nem várt izgalmakat tartogatott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) rendhagyó pecaversenye: az utolsó percben kifogott pontynak hála Rákóczi Feri, Besenyei Péter és Nagy Adri aratta le a babérokat. A másik csapatban Trokán Nóra, Cseh Laci és Mikó István állt a bot végére, hogy bizonyítsa horgásztehetségét. A sztárok a turista állami horgászjegyet népszerűsítették a jó hangulatú megmérettetésen.

sportolo_es_hiressegek_csaptak_ossze-1024x681

Egyetlen ponty: ennyi is elég volt a Rákóczi Feri, Besenyei Péter és Nagy Adri alkotta triónak ahhoz, hogy diadalmaskodjanak a NÉBIH pecaversenyén, amelyen a hivatal munkatársai mellett a társhivatalok csapatai és hírességek együtt népszerűsítették a turista állami horgászjegyet. A másik sztárcsapatban friss EB-bajnokunk, Cseh Laci profi horgászfelszereléssel, Trokán Nóra többféle csalival, a Nagy Ho-ho-ho horgász egykori Főkukaca, Mikó István pedig hibátlan dobótechnikával próbált túljárni a halak eszén.

besenyei_es_rakoczi_egy_csapatban_versenyzett-1024x681Rákóczi Feri kitűnően szórakozott az örspusztai horgászcentrumban annak ellenére, hogy csapatának sokáig egyetlen hal sem akadt a horgára, de a nagy kapás után végül lelkesen közreműködött Besenyei Péter pontyának kifogásában. „Nagyon meg vagyok elégedve a csapatom teljesítményével. Meglepő, hogy egy pecaverseny lehet ennyire szórakoztató, és még meglepőbb, hogy víz közelben tudtuk legyőzni Cseh Lacit” – mondta a Morning Show műsorvezetője.

Úszó kiválóságunk az Európa bajnokság fáradalmait pihente ki a vízparton. Laci semmit nem bízott a véletlenre, egyszerre két bottal, magabiztosan szállt versenybe. „Nagyon közel áll hozzám a horgászat, ha időm engedi, hosszú órákat töltök a parton, ez az, ami igazán kikapcsol. Sajnos az utóbbi időben nem tudtam időt szánni erre a hobbimra, de most eszembe jutott, mennyire hiányzott a természet!”

trokan_nora_tobbfele_etetovel_keszult-681x1024Trokán Nóra nosztalgikus hangulatban szerelte fel pecabotját – gyermekkori emlékek elevenedtek fel benne. „Kiskoromban édesapámmal – aki még ma is nagy pecás – gyakran vettünk részt horgászversenyeken. Ahogy Mikó Istvánnal és Cseh Lacival ültem a parton, kicsit „visszarepültem” a balatoni nyarakhoz” – emlékezett vissza a színésznő.

A hírességek a pecaversennyel a NÉBIH turista állami horgászjegyét népszerűsítették. Ez lehetővé teszi, hogy otthoni önképzést követően, egy 20 kérdésből álló internetes teszt kitöltése után a horgászni vágyók turista állami horgászjegyet kaphassanak 90 napra. „A www.tuhir.nebih.gov.hu oldalon május óta 4200-an tettek sikeresen a vizsgát, és 3100-an már ki is váltották turista jegyüket, amelyet később a hatóság – amennyiben a turista állami horgászjegy érvényessége alatt sikeres állami horgászvizsgát tesznek – ingyen bevált horgászjegyre” – mondta el Zsigmond Richárd, a NÉBIH Földművelésügyi Igazgatóságának vezetője.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Biztosan jó, ha „steril”?

szucseva

Vajon mit mivel, hogyan és hány fokon tároljunk?

eteltcsakokosan

Támadnak a vírusok! Hogyan védekezzünk?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató