Ételtcsakokosan

Sárgaborsó-krémleves

2016. február 15.
sborso-300x200

sborso-300x200

Sárgaborsóval folytatódik a hüvelyes zöldségek sokféleségét bemutató receptsorozatunk.

Hozzávalók

  • 50 dkg sárgaborsó
  • 5 dl húsleves-alaplé
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 3-4 krumpli
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 kávéskanál rizsolaj (használhatunk ízlés szerint olajat)
  • őrölt szerecsendió
  • 1,5 dl tejföl vagy tejszín

 
Elkészítése

A sárgaborsót 4-5 órára vízbe áztatjuk, majd sós vízben feltesszük főni. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a tört fokhagymát. Beletesszük a felkockázott zöldségeket, jól átpirítjuk, aztán felöntjük a levessel, és puhára főzzük a zöldségeket. Ha a sárgaborsó megpuhult, leszűrjük, és beletesszük a levesbe. Felforraljuk, és ha kellően puha, hozzáadjuk a tejszínt vagy a tejfölt. Botmixerrel jól összedolgozzuk, és még egyszer felforraljuk. Reszelt sajttal, pirított tökmaggal  vagy őrölt szerencsedióval a tetején tálaljuk. Pirítós illik hozzá.

Élelmiszer-biztonsági tanácsok:

  • Tiszta kéz, tiszta környezet, tiszta eszközök.
  • A zöldségeket felhasználás előtt alaposan mossuk meg.
  • Figyeljünk a tejföl, tejszín fogyaszthatósági idejére.
  • A kész krémet hűtve tároljuk, és rövid időn belül fogyasszuk el.

Kép: livestrong.com

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Fel kell forralni?…

eteltcsakokosan

Mi okozza a tartós tej jellegzetes ízét?

eteltcsakokosan

Megehető még…?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató