Ételtcsakokosan

Puha vagy merev?

2019. július 16.

A hűtőtáskák és hűtőládák a nyár egyik legfontosabb kellékei. Alapvetően két hűtőtáskatípust különböztetünk meg, a passzív és az aktív táskákat.

A passzív hűtőtáska lényegében egy szigetelt tér, melyben az élelmiszer hűvös marad a szállítás idejére. Ez lehet:

  • puha falú: melynél két textilréteg között van egy 0,5–1 cm-es szivacs. A hűtést jégakkuval, jeges palackkal tudjuk biztosítani.
  • merev falú: kemény, strapabíró műanyagból, vastagabb hőszigeteléssel készül. A hűtést jégakkuval, jeges palackkal tudjuk biztosítani.

Az aktív hűtőtáska saját hűtőberendezéssel rendelkezik, elektromos áramra van szüksége, merev fala van. Hűtési teljesítményét fokozni tudjuk, ha jégakkukat is használunk.
A kínálat nagy, válasszuk ki a nekünk legmegfelelőbbet és tartsuk be az alábbi tanácsokat, hogy a benne tárolt élelmiszer friss maradjon.

  • Ha hosszabb ideje nem használtuk a hűtőtáskát és nem vagyunk biztosak abban, milyen állapotban lett eltéve, érdemes használat előtt tisztítószeres vízzel kimosni a belsejét.
  • Gondolkozzunk előre, tartsunk a fagyasztóban néhány jégakkut, így bármikor használhatjuk a hűtőtáskánkat.
  • Ne tegyük tűző napra az élelmiszerrel teli hűtőtáskát, inkább árnyékos helyet válasszunk neki, hiszen így sokkal tovább tudja tartani a hőmérsékletet.
  • Ha úgy látjuk, hogy túlságosan felmelegedett a hűtőtáska, a maradékot inkább ne fogyasszuk el, dobjuk azt ki. Nem éri meg kockáztatni.
  • A bevásárlást követően vagy a piknik végeztével, amint hazatérünk, ürítsük ki a hűtőtáskát. Minden használat után mossuk ki tisztítószeres vízzel a táska belsejét, győződjünk meg róla, hogy tiszta lett, majd töröljük szárazra. A táskát hagyjuk nyitva addig, amíg biztosan kiszárad, így nem lesz a későbbiekben kellemetlen a szaga.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Karantén kutatást indít a Nébih

eteltcsakokosan

Karácsonyi fűszerek

eteltcsakokosan

Vízzel-lélekkel

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató