Ételtcsakokosan

Pócsi Gyula Marcell mézeskalács receptje

2016. január 27.

Bögrés mézeskalács (1 bögre 2,5 dl)PócsiGyulaMarcell7éves
Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • másfél bögre porcukor
  • 3 teásk. szódabikarbóna
  • 1 evők. mézeskalács fűszerkeverék
  • 30 dkg margarin
  • 1 bögre méz
  • 3 tojás

 

Elkészítés:

A mézet és a margarint megolvasztom. Ha langyosra hűlt, hozzáadom a többi alapanyagot, összegyúrom.  3 részre osztom. Lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtom, kiszaggatom. Vajazott, lisztezett tepsibe rakom. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm.

A mézeskalács készítője: Pócsi Gyula Marcell 7 éves.  Mindenféle étel készítésében szeret részt venni, de a kedvence amit gyúrni kell. Rendszeresen segít a linzer, pogácsa és a mézeskalács sütésében. Ez a kedvenc receptünk. Az alapanyagok összegyúrását, a szaggatást és a díszítést önállóan végezte.

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Közösség erejével a pazarlás ellen

szucseva

Kézmosással a megbetegedések ellen

eteltcsakokosan

Szelídgesztenye fajtabírálat

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató