Bögrés mézeskalács (1 bögre 2,5 dl)
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- másfél bögre porcukor
- 3 teásk. szódabikarbóna
- 1 evők. mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dkg margarin
- 1 bögre méz
- 3 tojás
Elkészítés:
A mézet és a margarint megolvasztom. Ha langyosra hűlt, hozzáadom a többi alapanyagot, összegyúrom. 3 részre osztom. Lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtom, kiszaggatom. Vajazott, lisztezett tepsibe rakom. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm.
A mézeskalács készítője: Pócsi Gyula Marcell 7 éves. Mindenféle étel készítésében szeret részt venni, de a kedvence amit gyúrni kell. Rendszeresen segít a linzer, pogácsa és a mézeskalács sütésében. Ez a kedvenc receptünk. Az alapanyagok összegyúrását, a szaggatást és a díszítést önállóan végezte.