Ételtcsakokosan

Palkó Áron mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:PalkóJános8éves

  • 60 dkg liszt,
  • 20 dkg porcukor,
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna,
  • 2 evőkanás Kotányi mézeskalácsfűszerkeverék,
  • 2 egész tojás,
  • 2 evőkanál margarin,és
  • 20 dkg méz.

Sütés előtt pár nappal elkészíthetjük a tésztát,és hűtőben tároljük folpackba csomagolva.Ha a formákat kiszaggatuk,akkor kenjük meg tojásfehérjével.Szép fényes lesz tőle. Egymástól távolabb süssük a mézekalács formákat,hogy ne süljenek össze. Írómáz a díszítéshez:1 tojásfehérje,kb.20 dkg porcukor és 3 lapos evőkanál étkezési keményítő

A mézeskalács tortát,és a kisvonot az iskolánk 45 éves szülinapja alkalmából sütöttük.

Az iskolánk minden évben szervez mézeskalács kiállítást,Az utolsó kép ezen az eseményen készült (Árpád Fejedelem Tagiskola Kazincbarcika).

 

Kapcsolódó tartalmak


Újrafelhasználható textilzsákok

A spanyol Alimente hasábjai arra hívják fel a figyelmet, hogy az újrahasználható textilzsákok sem nevezhetők tökéletesnek. Egyes szakemberek szerint megágyaznak az E.coli baktériumnak és a penésznek is.
Tovább olvasom

Bizonyos korig tiltólistán

Mi a gond a mézzel? Természetesen semmi, ha felnőttekről vagy idősebb gyerekekről van szó. Babákra viszont – annak ellenére, hogy tele van antioxidánsokkal, és alapvetően igen egészséges természetes édesítőszer – veszélyes lehet Clostridium-tartalma miatt.
Tovább olvasom

Related posts

Élelmiszerbiztonság a nyári szabadság alatt is

eteltcsakokosan

Hol fehér, hol zöld: a spárga

eteltcsakokosan

Csak olyat csináljunk, ami teljes szívből jön

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató