Hozzávalók:
- 60 dkg liszt,
- 20 dkg porcukor,
- 2 kávéskanál szódabikarbóna,
- 2 evőkanás Kotányi mézeskalácsfűszerkeverék,
- 2 egész tojás,
- 2 evőkanál margarin,és
- 20 dkg méz.
Sütés előtt pár nappal elkészíthetjük a tésztát,és hűtőben tároljük folpackba csomagolva.Ha a formákat kiszaggatuk,akkor kenjük meg tojásfehérjével.Szép fényes lesz tőle. Egymástól távolabb süssük a mézekalács formákat,hogy ne süljenek össze. Írómáz a díszítéshez:1 tojásfehérje,kb.20 dkg porcukor és 3 lapos evőkanál étkezési keményítő
A mézeskalács tortát,és a kisvonot az iskolánk 45 éves szülinapja alkalmából sütöttük.
Az iskolánk minden évben szervez mézeskalács kiállítást,Az utolsó kép ezen az eseményen készült (Árpád Fejedelem Tagiskola Kazincbarcika).