Ételtcsakokosan

Palkó Áron mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:PalkóJános8éves

  • 60 dkg liszt,
  • 20 dkg porcukor,
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna,
  • 2 evőkanás Kotányi mézeskalácsfűszerkeverék,
  • 2 egész tojás,
  • 2 evőkanál margarin,és
  • 20 dkg méz.

Sütés előtt pár nappal elkészíthetjük a tésztát,és hűtőben tároljük folpackba csomagolva.Ha a formákat kiszaggatuk,akkor kenjük meg tojásfehérjével.Szép fényes lesz tőle. Egymástól távolabb süssük a mézekalács formákat,hogy ne süljenek össze. Írómáz a díszítéshez:1 tojásfehérje,kb.20 dkg porcukor és 3 lapos evőkanál étkezési keményítő

A mézeskalács tortát,és a kisvonot az iskolánk 45 éves szülinapja alkalmából sütöttük.

Az iskolánk minden évben szervez mézeskalács kiállítást,Az utolsó kép ezen az eseményen készült (Árpád Fejedelem Tagiskola Kazincbarcika).

 

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Az hogy lehet, hogy…?

eteltcsakokosan

Biztonság a konyhában

eteltcsakokosan

Rendelkezik tartósító hatással?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató