Ételtcsakokosan

Padlizsánkrokett

2014. március 19.
Padlizsán-krokett-400x269

A lenti receptben leírt különleges zöldséges finomság kiváló köretnek, de mártogatós falatkaként is tálalhatjuk.
Hozzávalók:

  • 4 nagyobb padlizsán
  • 3 burgonya
  • 2 tojás
  • 1 kisebb vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 3-4 cikk fokhagyma
  • só, bors, majoranna
  • 2-3 dl liszt
  • panírozáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa
  • olaj

Padlizsán-krokett-400x269

A padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük, villával néhány helyen megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. Amíg sül a padlizsán, megpucoljuk és megmossuk a burgonyát, összevágjuk és enyhén sós vízben megfűzzük. Ha kész a padlizsán, lehúzzuk a héjukat. A padlizsánt, a főtt burgonyát, a megtisztított és aprított vöröshagymát, a fokhagyma gerezdeket egy tálban botmixer segítségével összekeverjük. Ehhez a masszához hozzáadjuk a két tojást, ízlés szerint fűszerezzük és annyi lisztet keverünk bele, hogy formázható legyen. Apró golyókat formázunk, amelyeket a szokásos módon bepanírozunk, majd vagy bő forró olajban sütjük meg vagy pedig egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, ide sorakoztatjuk a kroketteket, megspricceljük őket olajjal, majd aranysárgára sütjük.

Élelmiszerbiztonsági tanácsok:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet, megbízható beszerzési forrás.
  • A burgonyát, a padlizsánt nagyon alaposan mossuk meg a sütés, főzés előtt.
  • A tojásokat, amennyiben felületük szennyezett, közvetlenül a felhasználás előtt mossuk meg folyó víz alatt és töröljük szárazra, hogy a lecsöpögő lé ne szennyezzen be semmit. Majd egyesével külön tálba üssük le őket, és ellenőrizzük az állagukat, csak a szemmel láthatóan hibátlan, minőségi elváltozást nem mutató tojásokat használjuk fel.
  • A lisztet felhasználás előtt szitáljuk át.
  • Olajban sütéskor figyeljünk rá, hogy az olaj hőmérséklete ne lépje túl a 170-180˚C-ot, mert e fölött a sültbe bejutó, rákkeltő anyagok keletkezhetnek

[printfriendly]

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Kerüljük a hazai élelmiszereket?…

eteltcsakokosan

Főzz főzeléket!

eteltcsakokosan

Nektarin

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató