Ételtcsakokosan

Padlizsánkrokett

2014. március 19.
Padlizsán-krokett-400x269

A lenti receptben leírt különleges zöldséges finomság kiváló köretnek, de mártogatós falatkaként is tálalhatjuk.
Hozzávalók:

  • 4 nagyobb padlizsán
  • 3 burgonya
  • 2 tojás
  • 1 kisebb vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 3-4 cikk fokhagyma
  • só, bors, majoranna
  • 2-3 dl liszt
  • panírozáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa
  • olaj

Padlizsán-krokett-400x269

A padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük, villával néhány helyen megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. Amíg sül a padlizsán, megpucoljuk és megmossuk a burgonyát, összevágjuk és enyhén sós vízben megfűzzük. Ha kész a padlizsán, lehúzzuk a héjukat. A padlizsánt, a főtt burgonyát, a megtisztított és aprított vöröshagymát, a fokhagyma gerezdeket egy tálban botmixer segítségével összekeverjük. Ehhez a masszához hozzáadjuk a két tojást, ízlés szerint fűszerezzük és annyi lisztet keverünk bele, hogy formázható legyen. Apró golyókat formázunk, amelyeket a szokásos módon bepanírozunk, majd vagy bő forró olajban sütjük meg vagy pedig egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, ide sorakoztatjuk a kroketteket, megspricceljük őket olajjal, majd aranysárgára sütjük.

Élelmiszerbiztonsági tanácsok:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet, megbízható beszerzési forrás.
  • A burgonyát, a padlizsánt nagyon alaposan mossuk meg a sütés, főzés előtt.
  • A tojásokat, amennyiben felületük szennyezett, közvetlenül a felhasználás előtt mossuk meg folyó víz alatt és töröljük szárazra, hogy a lecsöpögő lé ne szennyezzen be semmit. Majd egyesével külön tálba üssük le őket, és ellenőrizzük az állagukat, csak a szemmel láthatóan hibátlan, minőségi elváltozást nem mutató tojásokat használjuk fel.
  • A lisztet felhasználás előtt szitáljuk át.
  • Olajban sütéskor figyeljünk rá, hogy az olaj hőmérséklete ne lépje túl a 170-180˚C-ot, mert e fölött a sültbe bejutó, rákkeltő anyagok keletkezhetnek

[printfriendly]

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Pitetitok

eteltcsakokosan

Fogyasszuk mértékkel!

eteltcsakokosan

Így készíts kovászos uborkát

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató