Ételtcsakokosan

Őszibarack krémleves

2014. szeptember 15.
Őszibarack-krémleves

Őszibarack-krémleves

Őszibarack krémleves

Hozzávalók:

  • 2 kg őszibarack
  • cukor ízlés szerint
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • tejszínhab a tálaláshoz

A barackokat alaposan megmossuk, csorgassuk le, megpucoljuk, a magokat eltávolítjuk. Kb. fél kilónyit félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig kevés vízben a két féle cukorral felfőzzük. Amikor összefőtt, összeturmixoljuk, tejszínnel elkevert pudingporral behabarjuk, majd jól lehűtjük. Tálaláskor a maradék megpucolt barackot beledaraboljuk, majd tejszínhabbal díszítjük.
Élelmiszer biztonsági tanácsok

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • Az őszibarack előkészítése: mosás és lecsorgatás.
  • A tejszín fogyaszthatósági idejének figyelemmel kísérése.
  • A levest hűtve tároljuk, és minél hamarabb fogyasszuk el.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Fiatal korban, tudatosan

eteltcsakokosan

Hűtés melegben

eteltcsakokosan

Sokszínű saláták

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató