Őszibarack krémleves
Hozzávalók:
- 2 kg őszibarack
- cukor ízlés szerint
- 3 csomag vaníliás cukor
- 3 dl főzőtejszín
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- tejszínhab a tálaláshoz
A barackokat alaposan megmossuk, csorgassuk le, megpucoljuk, a magokat eltávolítjuk. Kb. fél kilónyit félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig kevés vízben a két féle cukorral felfőzzük. Amikor összefőtt, összeturmixoljuk, tejszínnel elkevert pudingporral behabarjuk, majd jól lehűtjük. Tálaláskor a maradék megpucolt barackot beledaraboljuk, majd tejszínhabbal díszítjük.
Élelmiszer biztonsági tanácsok
- Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
- Az őszibarack előkészítése: mosás és lecsorgatás.
- A tejszín fogyaszthatósági idejének figyelemmel kísérése.
- A levest hűtve tároljuk, és minél hamarabb fogyasszuk el.