Ételtcsakokosan

Őszibarack krémleves

2014. szeptember 15.
Őszibarack-krémleves

Őszibarack-krémleves

Őszibarack krémleves

Hozzávalók:

  • 2 kg őszibarack
  • cukor ízlés szerint
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • tejszínhab a tálaláshoz

A barackokat alaposan megmossuk, csorgassuk le, megpucoljuk, a magokat eltávolítjuk. Kb. fél kilónyit félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig kevés vízben a két féle cukorral felfőzzük. Amikor összefőtt, összeturmixoljuk, tejszínnel elkevert pudingporral behabarjuk, majd jól lehűtjük. Tálaláskor a maradék megpucolt barackot beledaraboljuk, majd tejszínhabbal díszítjük.
Élelmiszer biztonsági tanácsok

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • Az őszibarack előkészítése: mosás és lecsorgatás.
  • A tejszín fogyaszthatósági idejének figyelemmel kísérése.
  • A levest hűtve tároljuk, és minél hamarabb fogyasszuk el.

Kapcsolódó tartalmak


Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Biztonság – forró napokon is

Itt a nyár, a forróság, olvadozunk, mint a vaj. Ilyenkor még nagyobb odafigyelést igényel egy kerti parti menüjének megtervezése, előkészítése. Milyen ételekkel és hogyan készüljünk a forró napokra, hogy ne egy gyomorrontás vessen véget a nyaralásnak?
Tovább olvasom

Related posts

A lila levendula

eteltcsakokosan

Nassolj egészségesen!

eteltcsakokosan

Egy csomagnyi szeretet

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató