Ételtcsakokosan

Őszibarack krémleves

2014. szeptember 15.
Őszibarack-krémleves

Őszibarack-krémleves

Őszibarack krémleves

Hozzávalók:

  • 2 kg őszibarack
  • cukor ízlés szerint
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • tejszínhab a tálaláshoz

A barackokat alaposan megmossuk, csorgassuk le, megpucoljuk, a magokat eltávolítjuk. Kb. fél kilónyit félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig kevés vízben a két féle cukorral felfőzzük. Amikor összefőtt, összeturmixoljuk, tejszínnel elkevert pudingporral behabarjuk, majd jól lehűtjük. Tálaláskor a maradék megpucolt barackot beledaraboljuk, majd tejszínhabbal díszítjük.
Élelmiszer biztonsági tanácsok

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet.
  • Az őszibarack előkészítése: mosás és lecsorgatás.
  • A tejszín fogyaszthatósági idejének figyelemmel kísérése.
  • A levest hűtve tároljuk, és minél hamarabb fogyasszuk el.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Csomagolva vagy anélkül? – 3. rész

eteltcsakokosan

Az Európai Bizottság élelmiszerbiztonsági kérdések gyűjteménye

eteltcsakokosan

Mi kell az üzemeltetéshez…?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató