Ételtcsakokosan

Nyárbúcsúztató party

2013. október 24.

Nagyon szeretek grillezni! Már ott kezdődik, hogy a füst illatát is imádom! Na, azért ne értsetek félre, semmi beteges vonzódás… inkább gyerekkori emlékekJ

Mindig a téli napok jutnak eszembe a füst illatáról, meg egy kedves kemence hangulata, a meleg családi légkör, egyszóval mindig jó érzést idéz bennem!

De a nyári füst egészen más! Az mindig a társaságot, a könnyedséget, a vidámságot idézi. Gyorsan és finomat főzni. Jelen lenni főzés közben is, élvezni a baráti társaságot.

Az idén nyáron azért sikerült kihasználni a jó időt, meg a kertet, és sokszor hívtunk el számunkra kedves embereket, akikkel jó beszélgetni, együtt lenni, na meg együtt enni!

De miért is kell ehhez társaság? – merült fel bennem egy hétvégi napon, amikor már kifogytam az ebédötletekből, és nagyon kívántam egy frissen sült ebédet jó kis salátával.

Mondtam is a férjemnek, hogy grillezzünk egyet, hiszen kiérdemlünk egy ilyen laza, finom délutánt kettesben a hajtós hétköznapok után!

Hamar előkerült a grillkolbász, a virsli, a jó kis házi szalonna. De volt grillezni való sajt, paradicsom, hagyma, és csomagoltam alufóliába krumplit is, amelyet a parázs mélyére dobtam. (Na, ez utóbbinál még van mit tanulni, mert a kisebbek szénné égtek – ezeket kénytelenek voltunk kidobni, a nagyobbak viszont jól átpárolódtak, így igazán finom harapnivaló lett belőlük!)

Készítettem salit is, ami még a nyári kertből maradt, vagyis még terem. Így egy zöldsaláta alapra halmoztam olívabogyót meg a kertünk koktélparadicsomjait.

És jött egy rögtönzött öntet:

 ½ l tejföl, só, bors, fél citrom leve, kevés olívaolaj, bazsalikom, oregánó és rozmaring apróra metélve, na meg sok-sok fokhagyma. Természetesen a friss fűszereket alaposan meg kell mosni és lecsepegtetni metélés előtt, valamint a fokhagymát is tisztítását követően.

Az egészet jól összekevertem, majd összedolgoztam a salátával.

A grill húsok, sajt és zöldségek, a saláta, na meg a friss rozskenyér és egy jó minőségű egri fehér bor társaságában megállapítottuk, hogy ez nagyon jól sikerült, és többször is megszervezzük ezt a családi grill partyt!

Ez nektek is jár, próbáljátok ki! J

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

10 dolog… Amit a dióról tudni kell

eteltcsakokosan

Beszélgetés Csukás István íróval – 2.rész

eteltcsakokosan

A gyilkos krumplik támadása

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató